Betongleire

Passer for barn og voksne i alle aldre

25.11.2019
Publisert i: , , , ,

Jeg har testet ut betongleire. Den var utrolig lett å jobbe med, i tillegg ganske praktisk siden den lufttørker.

Ingen forkunnskaper trengs for å kunne starte med å lage små figurer, pyntegjenstander eller litt større skulpturer. Den kan bearbeides over flere timer, og det kan legges flere lag.

Jeg startet med å finne frem underlag, kjevle, diverse kakeformer/utstikkere og litt tujabusker fra hagen.

Jeg rullet ut en ball av betongleiren og kjevlet ut et passende stykke før jeg la på tujabusker og presset forsiktig med kjevlen. Dette gir et fint mønster. Deretter skar jeg ut et hus på frihånd. Jeg brukte ulike kakeformer til å stikke ut hjerte, stjerne osv. Måtte prøvde meg litt frem for å finne den rette tykkelsen til akkurat disse formene, så endte på ca 5mm.

Underveis kan du gjerne bruke litt vann for å få en finere finish i kantene og ellers om ønskelig. Men ikke bruk for mye, da blir leiren veldig klissete. Et tips er å ha et glass vann stående, og du kan dyppe fingeren i vannet og stryke over leiren om den skulle tørke litt fort eller ved behov for å glatte ut. Dette er gjerne mer aktuelt om en lager skulpturer.

Leiren blir litt lysere når den har tørket, men er fremdeles grå. Sandpapir kan brukes til å pusse kantene om en ønsker å få de mykere.

På huset med teksten god jul har jeg i tillegg til tujabusk brukt en plastduk med mønster for å prege overflaten.

Jeg har brukt de små formene som ble stukket ut fra husene til å dekorere gaver og pakkelapper med. Husk å lage et hull til tråd før de lufttørker. Om du skulle glemme det er de fine å lime på kort, gavelapper og sikkert mye annet.

Jeg malte noen av figurene med Marabu Yukon Gold Creme, noe jeg synes gav en utrolig fin effekt. Metallic turkis gir en fin kontrast til den rustikke betongen.

 

-Kine-

Produkter:

Relaterte innlegg: