Kids clay

Pinnsvin med nisselue

01.12.2020
Publisert i: , , , ,

Jeg har laget pinnsvin av kids clay, og tenkte å vise steg for steg hva jeg har gjort. Leiren var utrolig lett å jobbe med, og en anelse mykere enn Classic leiren. I tillegg er det ganske praktisk at den lufttørker. Ingen forkunnskaper trengs for å kunne starte med å lage små figurer, pyntegjenstander eller litt større skulpturer.

Jeg startet med å finne frem underlag og en skål med vann. Om en har modellerpinner er de fine å bruke også, men jeg har ikke benyttet de her.

Jeg rullet ut en ball av leiren, og formet en litt avlang kropp.

Jeg brukte tommel og pekefinger til å presse der hvor øyepartiet skal være, og i tillegg dro jeg litt i ene enden og formet en liten snute.

Jeg brukte en synål til å stikke hull til øyne og snuten. Den ble også brukt til å lage «pigger» på ryggen ved å stikke og deretter dra/skrape den bakover for hver pigg.

Underveis kan du gjerne bruke litt vann for å få en finere finish i kantene og på overflaten. Men ikke bruk for mye, da blir leiren veldig klissete. Et tips er å ha en skål med vann stående, og du kan dyppe fingeren i vannet og stryke over leiren om den skulle tørke litt fort eller ved behov for å glatte ut. Dette er veldig praktisk når en lager skulpturer.

Jeg brukte vann da nisseluene ble formet. Kanskje litt for mye, for leiren ble klissete og litt vanskeligere å forme.

Laget et juletre også, og et par stjerner ved bruk av en liten stjerneutstikker. Brukte vann for å få treformen glatt, samt for å feste på stjernen.

Nisseluene ble malt med Marabu Decormatt i fargen 032 Karminrød.

Jeg pusset litt på juletreet med fint sandpapir, og formen ble veldig mye glattere. Leiren bør være helt tørr før du pusser med sandpapir.

Stjernene ble malt i Marabu Colorado Gold i fargen 794 antikk kobber.

-Kine-

Produkter:

Relaterte innlegg: