Kids clay

Nissegubber

28.11.2020
Publisert i: , , , ,

Jeg har laget nissegubber av kids clay, og tenkte å vise steg for steg hva jeg har gjort.

Leiren var utrolig lett å jobbe med, og en anelse mykere enn Classic leiren. I tillegg er det ganske praktisk at den lufttørker.

Ingen forkunnskaper trengs for å kunne starte med å lage små figurer, pyntegjenstander eller litt større skulpturer. Den kan bearbeides over flere timer, og det kan legges flere lag.

Jeg startet med å finne frem underlag og en skål med vann. Om en har modellerpinner er de fine å bruke også, men jeg har ikke benyttet de her.

Jeg rullet ut en ball av leiren, og delte den opp i ulike størrelser så den passer til kropp, nese, føtter og tær. Og en ekstra jeg formet til en lue-lignende form.

 

Jeg brukte litt vann til å feste de ulike delene sammen.

Underveis kan du gjerne bruke litt vann for å få en finere finish i kantene og på overflaten. Men ikke bruk for mye, da blir leiren veldig klissete. Et tips er å ha en skål med vann stående, og du kan dyppe fingeren i vannet og stryke over leiren om den skulle tørke litt fort eller ved behov for å glatte ut. Dette er gjerne mest aktuelt om en lager skulpturer.

Leiren kan bruke litt tid på å tørke om en lager skulpturer, så snu gjerne forsiktig på den underveis i tørkeprosessen så alle sider får litt luft. Sandpapir kan brukes til å pusse over når leiren har tørket helt, om en finner små ujevnheter eller ønsker glatte kanter. Men dette er ikke noe som er nødvendig å gjøre.

Etter at alt er tørket kan man være uheldig at noen av delene løsner. Her falt noen tær og en fot av, i tillegg til at luene kunne taes av. Jeg limte delene fast igjen med Global hobbylim, og det gikk strålende.

Jeg malte nisseluene med Marabu decorlakk i fargen kirsebærrød. Malte to lag, men den dekket veldig fint etter kun et lag.

-Kine-

Produkter:

Relaterte innlegg: