Lag et lite fuglehus til påske

Vi har brukt gamle planker og bjørkekvister for å lage et lite fuglehus.

08.03.2017
Publisert i: , ,

 

 

 

 

Vi fant noe gammelt panel liggende bak huset. Tett ved råtne, men med fantastisk farge. Noen av dem ble påskepynt. 🙂

 

DSC_4439

 

Plankene vi fant er 15 cm brede og 2 cm tykke. Bakveggen på huset vårt er 23 cm fra bunn til topp, og taket har 45 grader vinkel. Taket er kappet 4 cm bredt. Den ene siden er blir da 15×4 cm og den andre 13×4. Hyllen nederst stikker ut 2 cm. Vi spikret dem sammen, men her går det fint an med lim. Redet som ligger på hyllen er laget av bjørkekvister. En tre fire kvister ble tvinnet rundt hånden og knytt løselig sammen før de ble stiftet fast på huset.

 

DSC_4433

DSC_4432

Et par kvister er limt fast på siden av huset og skal forestille et tre. Knaggen til skiltet er en quiltenål, altså en knappenål med stort plasthode, som er klippet av og slått inn som en spiker.

 

Så laget vi skiltet. Vårt er laget av 6 mm finerplate, men man kan like godt bruke litt tykk kartong. Vi malte det først en mørk blå farge og så en lys blå utenpå der. Etter tørking fikk det en runde med sandpapir før teksten ble skrevet på med 3D-liner.

 

DSC_4436

 

Til slutt limte vi på skiltet og resten av pynten. En hampsnor til skiltet, et par hvite fjær nede i reiret, tre små roser av papir og en skjeløyd fugl.

 

DSC_4434

DSC_4435

 

Vårt hus er stødig nok til å stå på bordet, men en kan fint lage et oppheng og henge det på veggen. God påske! 🙂

 

DSC_4437DSC_4440

 

Sissel 🙂

 

Produkter:

Relaterte innlegg: