Årets alvehage

Det første huset i årets alvehage er laget med Das Pronto.

30.06.2017
Publisert i: , , ,

Inspirasjonen til årets første alvehus kommer fra en film der det er laget hus i leire rundt tomme flasker. Dette måtte selvfølgelig prøves, og resultatet ble sjarmerende! (….som er det du kaller ting som blir blir mer vaglete og skeivt enn du hadde tenkt)

Dette huset er laget for å stå under tak. Malingen er imidlertid værbestandig og det vil tåle at det vannes blomster rundt det.

 

DSC_5028

 

Vi startet med en tom malingsboks og en halvliters brusflaske og limte dem sammen. Så laget vi en takstruktur av aluminiumsfolie.

 

DSC_5008

 

Så dekket vi hele formen med Das Pronto. Undersiden ble dekket først og så jobbet vi oss oppover. Vi kjevlet ut leire til taket, la det på og brettet det innunder kanten. Døren og vinduene er lagt utenpå til slutt. Vinduene er pølser lagt i en runding som er klappet inntil bare i ytterkant. Døren er skåret ut av kjevlet leire. Huset fikk så stå til tørk et par dager.

 

DSC_5012

Das Pronto kan pusses, skrapes og males når det er tørt. Vårt hus fikk betongpasta på veggene og hobbymaling på tak, vinduer og dør.

 

DSC_5014

For å få et værbitt utseende på huset ble alt sammen påført lasur til slutt. Vi brukte den mørkeste lasuren og penslet på hele huset, vinduet og alt. Mye lasur, såpass at det renner av en del. Så fikk dette tørke i ti minutter før vi tørket av med en fuktig klut.

 

DSC_5018

DSC_5019 DSC_5031

 

Sissel

 

 

Produkter:

Relaterte innlegg: