Betongleire skulptur

Lysestake, engel

10.12.2019
Publisert i: , ,

Jeg har prøvd meg litt frem med å lage en skulptur av betongleire.

Jeg ville forsøke å lage en lysestake, så jeg formet først en slags sittende figur. Fant noe fra kjøkkenet den kunne sitte på underveis og i tørkeprosessen. Jeg brukte avispapir og kraftpapir under figuren. Siden dette skal bli en lysestake, så presset jeg et telys ned der jeg ønsket å ha det slik at det ble en passende grop.

Underveis kan du gjerne bruke litt vann for å få en finere finish. Men ikke bruk for mye, da blir leiren veldig klissete. Et tips er å ha et glass vann stående, og du kan dyppe fingeren i vannet og stryke over leiren om den skulle tørke litt fort eller ved behov for å glatte ut. Her har jeg brukt vannet flittig ved forming. Kunne sikkert brukt enda mer vann for å få det glattere og for å forme litt mer.

Jeg måtte ha en støttepinne i formen slik at den ikke skulle sige sammen. Da fant jeg et grillspyd som jeg tilpasset og stakk det gjennom vertikalt, fra toppen av hodet og ned. Jeg formet vinger og prikket de litt med en butt ende på en pensel. Festet vingene på ryggen ved hjelp av vann, la også på litt ekstra leire utenpå og prøvde å jevne det ut. Her kom tyngdekraften inn i bildet, og vingene seg litt mer ned enn jeg hadde tenkt. Men da var leiren alt begynt å tørke, så da fikk det bli en sjarmerende engel. Nederste del av figuren presset jeg på et par tujabusker slik at den fikk et fint preget mønster.

Der lyset skulle være måtte jeg jobbe litt ekstra med å utvide gropen litt mer på dag to. Brukte mye vann for å forme.

Det tok noen dager før skulpturen var helt tørket. Da overflaten var tørket, så la jeg den forsiktig ned så den kunne tørke fra undersiden også. Vil si den brukte 4-5 dager på å bli helt tørr.

Leiren blir en anelse lysere når den er tørket, men er fremdeles grå. Sandpapir kan brukes til å pusse over om en ønsker mykere kanter for eksempel.

Jeg malte litt av skulpturen med Marabu Yukon Gold Creme, noe jeg synes gav en utrolig fin effekt. Fargen 037 Rose Gold gir en fin kontrast til den rustikke betongen.

-Kine-

Produkter:

Relaterte innlegg: