Fugleskremsel

Det står en blid kar i jordbæråkeren, og han er laget av strie.

30.06.2016
Publisert i: ,

Jeg fant et fint fugleskremsel på nettet, via Pinterest til en side som heter Ro-aguiar. Men teksten var på spansk, og jeg kan ikke spansk, så jeg fant ikke ut om fugleskremselet var hjemmelaget eller ikke. Det hadde en fin lomme på magen, og så ikke så vanskelig ut, så jeg laget et selv. Så nå har jeg en blid kar stående i jordbæråkeren.

 

DSC_2536

 

DSC_2541

 

Jeg sydde jeg tre like lange tuber av strie, en til armer og en til hvert ben. Tuben til armene ble tredd på en rundstokk og stiftet på tvers av en annen rundstokk.

 

DSC_2478

 

Bena ble sydd på oppunder armene, på hver side av rundstokken. For å få magen litt tykk dyttet jeg inn litt polyestervatt, den trekker ikke til seg vann om det skulle regne.

 

DSC_2479

 

 

Hodet er en sirkel snurpet sammen og sydd fast. En trekant utgjør skjerfet, mest for å skjule stingene der hodet er festet. Lommen er brettet, presset og sydd på foran. Hender og føtter er bast, stukket inn og knytt fast.

 

 

DSC_2530

 

 

Jeg hadde ingen hatt, og det må jo fugleskremsler ha. Jeg klipte ut en runding omtrent på størrelse med den til hodet, la den over en stor hermetikkboks og knyttet hamp rundt. Stivet av alt med et solid strøk decoupagelim, fjernet hermetikkboksen og lot det tørke over natten. Håret ble limt på innsiden av hatten før den ble limt fast på hodet.

 

DSC_2493

 

 

Nesen er laget av en halvsirkel limt sammen som en tut, og øyne og munn ble tegnet på med 3D.liner. Så gjenstår det bare og se om fuglene holder seg unna jordbærene, eller om vi må lage en sint kone til denne karen.

 

DSC_2534 DSC_2536

DSC_2542DSC_2532

 

Sissel 🙂

Produkter:

Relaterte innlegg: