Aktuelt

Hama midi og maxi

Strykeperler til små og store

Hama perlene ble oppfunnet i Danmark i 1971 og har siden blitt svært populære. De er ikke bare en kilde til underholdning, men også et pedagogisk verktøy som kan hjelpe barn med å utvikle finmotorikk, fargegjenkjenning og mønsterforståelse.

Hama perler er små, fargerike plastperler som settes på en piggplatefor for å lage ulike mønstre og design. Når perlene er plassert ferdig, smeltes de sammen ved hjelp av et strykejern og bakepapir. Hama perler kommer i flere størrelser: maxi passer best til de minste og midi er den mest populære størrelsen.

Det er en rekke teknikker og mønstre tilgjengelig for de som perler, fra enkle design for nybegynnere til mer komplekse prosjekter for erfarne. Internett er fylt med ressurser, inkludert mønsterark, veiledningsvideoer og inspirasjonsbilder for de som søker nye ideer.

HAMA MIDI-perlene med en diameter på 5mm er de mest populære perlene i Hama-serien og passer for alle aldersgrupper. Det er anbefalt fra 5 år fordi barn i denne alderen har god kontroll på motoriske ferdigheter. Både barn og voksne kan ha det veldig moro med disse bittesmå plastperlene, enten de trer de på en snor eller perler på piggplater. Om de skulle svelges, er det helt trygt for råvarene (PE) vil ikke kunne skade barnet.

 

 

HAMA BIO

Hama Bio-perler er laget av biprodukter fra sukkerrør og bioplasten er CO2 nøytral. De er like allsidige som de originale perlene, og de kan brukes om hverandre. De kan anvendes på alle eksisterende piggplater, eller på piggplater som er av bioplast. Plasten er ikke biologisk nedbrytbar og oppfører seg som tradisjonell plast.

Bioplast, også kjent som biobasert plast, er en type plast som er laget fra fornybare biologiske ressurser i stedet for tradisjonelle petroleumsbaserte råvarer. Bioplast kan lages av ulike naturlige materialer, inkludert maisstivelse, sukkerrør, cellulose (fra planter og trær), og alger. Målet med bioplast er å skape mer bærekraftige og miljøvennlige alternativer til konvensjonell plast.

HAMA MAXI er utviklet for mindre barn, en større perle (Ø:10 mm) for små fingre.  Motorikken er ikke ferdig utviklet hos de små og målgruppen er barn fra 3 til 5 år. De fleste piggplatene er gjennomsiktig, slik at man kan legge mønster under.

Publisert i: