Aktuelt

Alf Bjercke Kolinex pensel

Det holdbare, økologiske og veganske alternativet til mårhårspensler.

Alf Bjercke Kolinex

Det satses mye på utvikling av syntetiske pensler. Dette ser vi i stadig nye og bedre penseltyper med kvaliteter tett opp mot naturlige hårpensler. Dette er Kolinex serien et godt eksempel på.

Kolinex er en nyutviklet penselserie med egenskaper som er helt på høyde med Kolinsky mårhår. Dette skyldes tilpasning og ny bruk av penselfibre i ulike lengder. Dette gjør at penselen holder på mye vann og farge samtidig som den har en presis og tynn spiss. Disse fibrene har også en utmerket spenst og holdbarhet. Fordelen med syntetiske pensler er at de også kan produseres i alle de tykkelser og fasonger man ønsker. Kolinex kan derfor tilby i komplette serier med disse unike penselfibrene både til akvarell og oljemaling. Kolinex akvarellpensler med kort skaft er kvalitetspensler til de fleste teknikker i akvarell, blekk, Ecoline og tyntflytende maling. Kolinex serie 9318 flat, 9302 rund og 9309v3 med langt skaft er nye serier kvalitetspensler til oljemaling som er meget godt egnet blant annet til rosemaling.

Tekniske fakta:
 • Penselfiber laget av en høykvalitets PBT (Polybutylentereftalat) med overlegen holdbarhet og motstandsdyktighet.
 • Hver enkelt penselfiber er tapert slik at det gir en perfekt penselspiss.
 • Penselfibrene gjennomgår en spesiell krympeprosess for å imitere den naturlige uensartetheten til kolinsky mårhår.
 • De ulike fasongene og størrelsene i Kolinex-seriene er laget av individuelt tilpasset mix av fibre med ulik diameter for å oppnå maksimal fylde i penselen.
 • Den typiske fasongen til Kolinsky mårhårpenslene med tynn spiss og «fyldig mage», er optimalt imitert gjennom utvalgte fibre med ulik lengde, diameter og gjennom den spesielle krympeprosessen.
KOLINEX vs. Mårhår
 • Kolinex penselfibre er 100% veganske
 • Kolinex har lenger holdbarhet pga av de høykvalitets PBT-fibrene
 • Optimal imitasjon av Kolinsky-hårenes form og egenskaper gir Kolinex tilnærmet like god evne til å holde på fargen som naturlige mårhårspensler.
 • Kolinex-pensler er enkle å rengjøre og tåler kjemisk behandling
 • Den ovale formen på penselfibrene gir en sylskarp fin penselspiss som holder fasongen utrolig godt selv om den brukes mye
 • Elastisitet og spensten er betraktelig bedre enn naturlig mårhår
 • Kolinex er rimeligere enn mårhår og gir mer for pengene
 • Kolinex pensler har fibre som kan brukes til all type maling
 • Kolinex pensler er tilgjengelige i alle mulige størrelser og fasonger
Stell av pensler

Det er viktig å ta godt vare på arbeidsverktøyet sitt. Dette gjelder i høyeste grad pensler. Med god pleie og stell varer de i mange år. Dette er anbefalinger som gjelder for alle typer pensler. 

 • La aldri penseltuppen stå lenge i vann eller rengjøringsvæske. 
 • Rengjør alltid penselen godt etter bruk 
 • Fjern malings-rester fra både penselskaft og hylse 
 • Tørk av penselen med en ren klut  
 • La penselen tørke i romtemperatur med penseltuppen ned 
 • Prøv å unngå sterke løsemidler til rengjøring  

«Det viktigste for meg når jeg velger pensel, er at den presterer 100 %. Jeg er ikke spesielt kompromissvillig og krever presisjon, spenst, god absorberingsevne og flyt. Jeg vil også ha riktig beskåret hårstrå som «lærer» seg retningen jeg bruker dem i. Om penselen gjør dette, og i tillegg er syntetisk, ikke-mårhårspensel, er dette et utvilsomt førstevalg og best både for maleri, miljø og dyrevern. Kolinex-serien har bevist og levert på begge fronter og er et rett gjennom et solid produkt.»

Mona Stenseth Erlandsen + Kolinex

Mona Stenseth Erlandsen er en norsk illustratør og billedkunstner, født i Fauske – i dag bosatt i Porsgrunn, hvor både hennes atelier, verksted, galleri og hjem finnes under samme tak. Hun har stor interesse for kultur og arv – hvem vi er som enkeltindivider og som kollektivt samfunn.

Som illustratør og gründer er hun lett å kjenne igjen i gave / interiørbutikker med hennes nostalgiske illustrasjoner på kunstkort og trykk, under navnet «Emmeselle». Hennes blyant /akvarellstrek med enkle og isolerte motiver som feks. selbuvott, sydvest og spark, har blitt omtalt som «erkenorsk pop art» og er i salgs hos flere hundre forhandlere, designforretninger og gallerier/museer, inkl. Nasjonalmuseet.

Som billedkunstner maler hun store, maksimalistiske oljemalerier med en fot i drømmeland. I maleriene blander hun tradisjon og fantasi – og leker i krysningen mellom det ornamentale og det surrealistiske. Som symboler for våre menneskelige følelser og opplevelser, bruker hun ofte fugler som virkemidler i sin visuelle skildring.

Hun moderniserer ofte gamle maleteknikker fra tradisjonell rosemaling i sitt uttrykk – både for å forankre hennes norske kulturarv, men også for å tøye grensene for hva som er «lov» med virkemidler fra en historisk estetikk som kan oppleves som både regelbundet, konservativ og utdatert.

monastensetherlandsen.noinstagram/monastensetherlandsen

Morten Gjul + Kolinex

Morten W. Gjul bor og arbeider Bergen, men er opprinnelig fra Gyl i Tingvoll kommune. Han er lærerutdannet, og har sin kunstfaglige utdanning via kurs og samarbeid med noen av Nordens største akvarellister: Arne Isacsson, Lars Holm, Peder Mauseth og Morten Paulsen. Han har deltatt på hundrevis av utstillinger i inn og utland, og har mottatt en rekke stipender/utmerkelser. I 2015 ble han er tildelt Fosen-stipendet og i 2018 Sula-stipendet. Morten har representert Norge under flere akvarellbiennaler bl.a. på Island, i Italia, Sveits, Serbia og sist i Mexico og Danmark.

Nordisk lys, forlatte hus, gold natur og menneskers forhold til naturen og naturkreftene, har preget hans bildeverden. Natur-motivene kan sees som symbol for mellommenneskelige og sjelelige drama. Morten er en ettertraktet kursholder i inn og utland, bl.a. for Nordiska Akvarellmuseet i Sverige og Nordens største kunstmagasin Kunst. Har også vært instruktør ved Midt-Nordisk Kunstfestival og ved Reykjavik kommunes kunstner-fellesskap Korpulfstadir. Han er innkjøpt av flere kunstforeninger, offentlige bygg og kommuner rundt i Norge. Han har blitt portrettert i Kunst for alle, Kunst og Akvarellen.

mortengjul.no / instagram/mortengjulwatercolor

«Jeg har i de siste årene brukt Kolinex i mitt daglige arbeid med akvarell. Jeg ble meget gledelig overrasket første gang jeg prøvde disse penslene. Jeg bruker hovedsakelig de brede penslene, både som beredere av vann, men også til maling av store våte strøk. De holder meget godt på vannet. De er smidige, samtidig som de har god spenst. Dette passer meg perfekt. De er også holdbare og slitesterke om man behandler dem fint. Jeg anbefaler både kolleger og elever disse penslene til akvarell.»

«Hvert penselstrøk i seg selv er et lite kunstverk, med unik struktur og perfekte imperfektheter. Alf Bjercke Kolinex pensler holder godt på malingen og egner seg godt til å lage skarpe og definerte strøk.»

HAREM + KOLINEX

Hvis du har gått forbi gategalleriet i Bergen har du mest sannsynlig lagt merke til de fargerike oljemaleriene til kunstneren med gatenavnet Harem, Håkon Børs-Lind, kanskje den hippeste unge kunstneren i byen. Han begynte med å lage muraler på gaten, og har på kort tid tatt steget inn i flere anerkjente gallerier. Hans distinkte og lett gjenkjennelige stil, som han selv har gitt navnet «mosaikisme» kjennetegnes av tykke penselstrøk med varme farger. Mosaikisme tar utgangspunkt i at alle former, spesielt mennesker, er satt sammen av mange komponenter som til sammen utgjør en helhet. Penselstrøkene blandes sjeldent i hverandre. De får tørke nøyaktig slik de ble lagt, og på den måten blir de unike kvalitetene til hvert enkelt strøk bevart. Harem mener at hvert penselstrøk i seg selv er et lite kunstverk, med unik struktur og perfekte imperfektheter. Selv maler han med Kolinex pensler fra Alf Bjercke fordi han syns de holder godt på malingen og de egner seg godt til å lage skarpe og definerte strøk.

artbyharem.com / instagram/harem_kunst

Alf Bjercke Kolinex – 9301 Rund

Rund pensel til tradisjonell akvarellmaling. Leveres med kort, brunlakkert skaft i ni størrelser fra 00 – 22.

Alf Bjercke Kolinex – 9317 Flat

Flat pensel til tradisjonell akvarellmaling. Leveres med kort, brunlakkert skaft i åtte størrelser fra 02 – 24.

Alf Bjercke Kolinex – 9307 Flat

Alf Bjercke Kolinex – 9309 Liner

Rund fineliner med ekstra lange «hår» til skrift og ekstra tynne linjer. Leveres med kort, brunlakkert skaft i fem størrelser fra 0 – 06.

Alf Bjercke Kolinex – 9310 Kattetunge

Flat, bred pensel med spiss kattetungeform. Leveres med kort, brunlakkert skaft i tre størrelser fra 1/2″ til 1″.

Alf Bjercke Kolinex – 9308 Skrå

Flat pensel med skråskåret tupp. Leveres med kort, brunlakkert skaft i fire størrelser fra ½» til ¾».

Alf Bjercke Kolinex – 2193 Fordriver

Flat, bred pensel med flatt, kort skaft. Ideell til akvarellteknikker med mye vann i store formater. Leveres i fem størrelser fra 25 – 100mm.

Alf Bjercke Kolinex – 9313 Viftepensel

Vifteformet pensel til spesielle teknikker. Leveres med kort, brunlakkert skaft i fire størrelser fra 02-10.

Alf Bjercke Kolinex – Vendbar pensel

Rund pensel med vendbart metallskaft som kan brukes som hette. Perfekt reisepensel å ha i vesken. Leveres i to størrelser 04 og 08.

Alf Bjercke Kolinex – 9302 Rund med langt skaft

Rund pensel til oljemaling. Leveres med langt, brunlakkert skaft i størrelser fra 0 – 16.

Alf Bjercke Kolinex – 9318 Flat med langt skaft

Flat pensel til oljemaling. Leveres med langt, brunlakkert skaft i størrelser fra 2 – 16.

Alf Bjercke Kolinex – 93093 Liner med langt skaft

Rund fineliner med ekstra lange «hår» til skrift og ekstra tynne linjer. Leveres med langt, brunlakkert skaft i størrelser fra 0 – 06.

Publisert i: