Nålefiltet ullhjerte

Nålefilting, en teknikk for store barn og voksne

21.11.2019
Publisert i: ,

Nålefilting er både populært og enkelt. Teknikken lar deg male med ull og filtenål i stedet for maling og pensel, og resultatet kommer fort. Det er mange hjelpemidler man kan bruke, for eksempel kakeformer, maler med mer. Her har jeg nålefiltet et hjerte ved hjelp av en pepperkakeform. Det består av flere lag ull som toves sammen ved hjelp av en filtenål. Det er fint for store barn å prøve seg på også, under tilsyn av voksne. Nålen er ganske spiss, den har mothaker som dytter ullfibrene sammen. Noe som er utrolig viktig å ha fokus på er at nålen aldri skal bøyes, den skal kun stikkes rett ned og opp igjen i samme vinkel. Ellers vil nålen knekke. En skal også være ganske lett på hånden når en nålefilter.

Det er viktig å bruke et underlag. Jeg bruker en filtematte. Jeg legger litt kardet ull i ønsket farge i et jevnt lag ned i pepperkakeformen slik at det dekker bunnen. Deretter begynner jeg å stikke med filtenålen. Ikke stikk for dypt i underlaget, det er kun ullen som skal bindes sammen.

Det er ganske mange stikk som skal til. Når du tenker du har nok stikk fortsetter du litt til. Jeg har lagt på til sammen fire lag med ull og stukket masse mellom hvert lag. Det kan være lurt å ha litt fokus på å ha nok ull ute i kantene med nok nålestikk slik at hjertet får en jevn fin kant.

Når den er fast nok kan du fortsette uten pepperkakeformen. Jobb også inn fra kantene. Du kan alltid stikke på mer ull der det blir for tynt eller ujevnt. Jo lenger du holder på jo fastere blir filten. Jeg har stukket mindre på midten av hjertet enn i kantene for å få en dybdeeffekt.

Dersom det er ønskelig kan du til slutt dekorere med perler, brodere eller filte på ull eller ulltråd (strikkegarn) etter ønske. Du kan også feste på en sølvtråd eller annen dekorativ tråd ved hjelp av en synål og henge hjertet på juletreet.

Lykke til:)

-Kine-

Produkter:

Relaterte innlegg: