Kalkmaling og ulike teknikker

Morsomme teknikker som alle klarer!

29.08.2018
Publisert i: ,

Vintagestilen er fortsatt trendy – spesielt når det gjelder interiør! Marabu Chalky-Chic er kalkmaling som enkelt kan brukes til å endre møbler, bokser, vaser og mange andre gjenstander til flotte mesterverk i vintagestil.

Chalky-Chic er en vannbasert maling som har god dekkevne og en veldig fløyelsmyk finish. Fargene smitter ikke av, er værbestandig og kan blandes med hverandre. Kalkmalingen kan males på tre, MDF, pappmache, glass, metall, papir, keramikk, porselen, lerret og plast.

Her er stjernefatene, ferdig malt med grunnfargen jeg har brukt; Vintage violet, Blue grey og Stone grey. I settet jeg har brukt følger det med pensel, slipepapir, to kalkmalinger (Blue grey og Edelweiss), 3 stjernefat (ubehandlet) og en brukerveiledning på tysk og engelsk. Under her blir 4 ulike teknikker forklart.

Våtteknikk

Denne stjernen fikk to strøk med «Antique violet», med tørketid mellom hvert strøk. Etter ferdig tørket, malte jeg på ett strøk med «Edelweiss». Her er det viktig at strøket ikke skal tørke! Ved å bruke en fuktig klut, gnir jeg på den våte kalkmalingen. Jo mer fuktet kluten er, jo mer farge forsvinner. Gnir du for mye, er det bare å male på litt mer maling, og gni litt mindre av. Etter endt arbeid, måtte malingen få tørke. Når helt tørr, valgte jeg å sette inn stjernen med Marabu Chalky-Chic Matt varnish.

Tørrteknikk

Denne stjernen fikk to strøk med «Stone grey», med tørketid mellom hvert strøk. Etter ferdig tørket, malte jeg på ett strøk med «Edelweiss». Merk! Penselen skal nesten være helt tørr for maling før du pensler på stjernen, slik at det bare kommer svak hvitfarge på, som gnis inn til penselen er helt fargefri. Etter endt arbeid, måtte malingen få tørke. Når helt tørr, valgte jeg å sette inn stjernen med transparent Marabu Chalky-Chic Protective wax.

Slipeteknikk

Denne stjernen fikk to strøk med «Grey blue», med tørketid mellom hvert strøk. Etter ferdig tørket, penslet jeg på malte jeg på transparent Marabu Chalky-Chic Protective wax på de stedene jeg ønsket at blåfargen skal komme frem. Denne voksen malte jeg over etter ca 30 minutt, da med ett strøk med «Edelweiss» overalt. Når siste strøk var helt tørr, brukte jeg slipepapir på de områdene jeg hadde penslet på voksen. Dette for å bevare blåfargen, uten at slipepapiret så lett fjerner den også. Etter endt arbeid, måtte malingen få tørke. Når helt tørr, valgte jeg å sette inn stjernen med Marabu Chalky-Chic Matt varnish.

Voksing

Denne blikkboksen fikk to strøk med «Lagoon». Når tørket penslet jeg på et delvis gjennomsiktig lag med brun Marabu Chalky-Chic Protective wax. Før denne voksen fikk tørke helt, brukte jeg en tørr klut og tørket av det overflødige.

Norgesglasset fikk også to strøm med «Lagoon». Når tørket penslet jeg på et delvis gjennomsiktig lag med hvit Marabu Chalky-Chic Protective wax. Denne voksen fikk stå og tørke i 30-40 minutt. Deretter penslet jeg flekkvis på med brun Marabu Chalky-Chic Protective wax. Denne fikk stå og tørke litt, før jeg brukte tørr klut for å fjerne det overflødige, samt få litt ulik fargesjattering. Når tørket, brukte jeg slipepapir på kantene og over teksten. Når helt tørr, brukte jeg Marabu Chalky-Chic Matt varnish for ekstra beskyttelse.

-Mona-

Produkter:

Relaterte innlegg: