Juledekor med Cernit ❤︎

12.10.2016
Publisert i: ,

1

Denne juledekoren er laget av Cernit, som er en syntetisk modellermasse for herding i stekeovn. Cerniten er en smidig masse som er ypperlig til forming av bl.a dukkehoder, smykker og figurer. Når massen er bearbeidet godt og knadd ut lar den seg lett forme til tynne strimler og detaljer. Massen kan formes, kuttes og stikkes ut med former. Forvarm gjerne modelleringsmassen til 40 grader i stekovnen, men pass på at den ikke blir særlig varmere – da vil den begynne å herde istedenfor. Ved å forvarme modelleringsmassen blir den mykere å arbeide med. Du kan også slå massen myk ved hjelp av en kjevle.

2

For å lage disse er det i tillegg til modelleringsmasse brukt skalpell, metallinjal, rulle, pastamaskin, lim, stjerneform, rundform, fyrstikk, sugerør, gladpack og Cernit lakk.

3 4

Disse trærne lages ved å kjøre gjennom cerniten i pastamaskinen, eller rulle den ut ved hjelp av rullen. Så skjæres dette ut ved hjelp av metallinjal og skalpell.

5

Før disse kan monteres sammen, må cerniten herdes i ovnen. Se nederst for fremgangsmåte. Etter herding, og avkjøling kan de monteres sammen med lim.

7a

Kjelken ser mer avansert ut enn hva den egentlig er. Også her kjøres cernit gjennom pastamaskin, eller rulles ut. Delene skjæres så ut ihht målene på bildet.

8

Før disse kan monteres sammen, må cerniten herdes i ovnen. Se nederst for fremgangsmåte. Etter herding, og avkjøling kan de monteres sammen med lim. Fyrstikken klippes til og brukes som håndtak.

9a

For å lage den strikkede effekten, må cernit rulles i tynne pølser, for å tvinnes. Merk at de må tvinnes i ulikt. Når en høyrevridd og en venstrevridd settes sammen, vil det se ut som strikkede masker.

12

Bruk en metallring som mal, og fest sammen alle «flettene». Lag også bunnen, ved hjelp av pastamaskin eller rulle.

13

Før disse kan monteres sammen, må cerniten herdes i ovnen. Se nederst for fremgangsmåte. Etter herding, og avkjøling kan de monteres sammen med lim.

14

Pynten til juletreet lages ved hjelp av en liten stjerneform, eller skjæres ut med skalpell. Julekulene presses ut ved hjelp av sugerør.

15

Både julestjernene og julekulene må herdes i ovnen. Se nederst for fremgangsmåte. Etter herding, og avkjøling kan de limes på trærne.

16a

Gjerdene er supersøte! Følg malen på bildet og dekorer plankene. Også disse må herdes i ovnen før montering. Se nederst for fremgangsmåte. Etter herding, og avkjøling limes de sammen som vist på bildet.

18-kopi

Når du er ferdig med modelleringen legges arbeidet bort for avkjøling. Avkjøl arbeidet ned til 17-20 grader. Forvarm ovnen på 130 grader og legg figurene inn i ovnen. Cernit skal herde i 30 minutt. Aldri mer, da vil fargen endre seg. Etter endt steketid slår du av ovnen og tar figurene.

Når alt har avkjølt seg helt, kan du pensle på blank lakk. Etter lakkering må figurene herdes påny. Forvarm stekovnen på 100 grader, når lakken har tørket og legg figurene inn og la de herde i 15 minutt. Ta alt ut etter endt herding og avkjøl.

-Mona-

Produkter:

Relaterte innlegg: