Høstkranser

Vi har laget dørkranser i høstfarger, på den enkle måten.

06.10.2020
Publisert i:

 

August byr på mange farger i naturen. Vi har laget dørkranser i noen av fargene, og vi har gjort det på den enkle måten.

 

DSC_2873

 

Det er ikke alltid så enkelt og lage helt runde kranser. Det er heller ikke alt det er enkelt å binde kranser av. Vi løser dette ved hjelp av halmkranser. De er helt runde og like tykke rundt det hele, og de gjør det enkelt å lage pene kranser.

Den første kransen vi laget var blåbærlyng, med bær og det hele. Vi tok en bunt av lyng og la rundt en del av halmkransen. Så surret vi vikletråd et par runder rundt både lyng og krans, sånn omtrent 10 cm inn på lyngen. Så fortsatte vi med neste bunt, akkurat der vi surret den første.

 

DSC_2855

 

Vi fortsatte til vi kom rundt hele kransen. Stilkene på de helt siste buntene stakk vi inn under tuppen på de første vi satte på. Til slutt klipte vi av alt som stakk for langt ut, og så dyttet vi en en kvist eller to inn der vi syns det ble litt ujevnt.

Her er noen tips:

Lag lyngbuntene såpass fyldige at de dekker innsiden, utsiden og framsiden på kransen. Dropp baksiden.

Hold buntene på kransen med venstre hånd og surr vikletråden med høyre hånd. Ikke slipp før tråden er strammet to runder rundt.

Vi lot det være 10 cm fra tuppen på bunten til der vi surret den fast. Hvis du vil ha en krans som er tykkere og mer bustete lar du tuppen være lengre. Hvis du vil ha en krans som er glattere og tynnere må tuppene være kortere.

10 cm er omtrent bredden på hånden din. Det er en grei mal på hvor du skal surre tråd når du holder fast buntene. Klarer du surre like langt inn på alle buntene så er sjansen stor for en jevn krans.

Det meste av lyng vokser ikke rett opp, de legger seg i bue. La denne buen følge buen på halmkransen.

Lyng kan med hell få en omgang matt klarlakk for å holde bedre på fargen.

 

DSC_2867

 

 

Vi lagde en krans av røsslyng. Den har fin farge her i august.

 

DSC_2876

DSC_2871

 

Rognebær funker på kranser, den holder fargen ganske bra når den tørker. Vi droppet bladene og brukte bare bær.

 

DSC_2858DSC_2860

 

Det er fryktelig mye reinfann rundt her, så vi laget en krans med den bare for moro skyld helt til slutt. Og så viste det seg at den ble nesten finest. Den lyser skikkelig der den henger. Lukter vondt, men veldig fin. 🙂 Her kan du også se tydelig at kransene består av små bunter. Denne teller bortimot 30 bunter rundt, med tre eller fire blomsterkroner i hver bunt.

 

DSC_2878DSC_2862

 

Sissel 🙂

Produkter:

Relaterte innlegg: