Ristekort /shakercard

07.04.2016
Publisert i: ,

Ristekort eller shakercard er igjen blitt populært å lage. Dette er kort med opphøyet vindu med løse elementer inni som beveger seg når du rister på kortet.

IMG_1193

Tenkte jeg ville vise litt steg for steg / bilde for bilde hvordan dette bildet ble til.

Starter opp med å stanse ut det som skal bli rammen rundt vinduet, tar også vare på innersirkelen og benytter denne inni kortet som skrivefelt. Stanset ut med dies fra Marianne Design; CR1360 Stitched Passepartouts circles 39981360:

IMG_1180

Jeg ønsker farge på rammen, og stanser ut en sirkel til, også denne innersirkelen tar jeg vare på for å ha en ramme rundt skrivefeltet inni kortet. Stanset ut med dies fra Sizzix; 660838 Framelits Plus Die Set 15PK – Circles:

IMG_1181

Brettet et dobbelt kort av hvit kartong, så nå har jeg disse elementene klar til kortet mitt;

IMG_1183

Limer rammen av mønsterark fast til rammen av kartong;

IMG_1184

På baksiden av rammen fester jeg vinduet. Jeg har brukt stiv, klar plast klippet ut av en tom emballasje. Du kan også bruke feks overheadplast;

IMG_1187

For å bygge opp vinduet slik at jeg får rom til at «ristebitene» skal kunne bevege seg har jeg brukt 3D-limputer. Her kan du også bruke mosegummi og stanse ut i ønsket form, slik som Ann Kristin viser her. Jeg ønsket litt høyere forhøyning, og bruker av mine høyeste limputer. Det som er viktig da er at disse klistres tett, slik at «ristebitene» ikke ramler ut. Bruker du feks glitter inni vnduet, MÅ dette være helt tett. Jeg har planlagt å bruke paljetter, og disse trenger nødvendigvis større huller for å klare å ramle ut:

IMG_1188

Har valgt et regnværstema for kortet mitt, med utgangspunkt i et motiv med et barn med paraply. Paljettene jeg skal bruke vil forestille regndråper og dermed ønsker jeg også noen skyer. Disse stanser jeg ut med dies fra Marianne Design; CR1361 Stitched waves & clouds 39981361. Stanser ut to stk i ulike mønsterark:

IMG_1185

Klipper den ene skyen min i to, slik at de kan legges innunder for en lag på lag effekt:

IMG_1186

Så finner jeg frem alle elementene jeg har klar, og begynner å plukke ut paljetter som passer i farge:

IMG_1189

Her har jeg limt bakgrunnsark på forsiden av kortet, målt til hvor motivet skal plasseres for å vises i vinduet, og likt fast motiver. Deretter legger jeg paljetter jeg ønsker som «ristebiter» løst oppå motivet. Er raus med 3D-limputer langs kantene på rammen min, og fester rammen på kortet;

IMG_1190

Da blir kortet seende ut sånn som dette, og paljettene beveger seg fritt inne i vinduet:

IMG_1192

Jeg limer på skyene, og en passende chipboardtekst. Limer også fast noen regndråpet utenpå kortet i form av paljetter.

IMG_1197

IMG_1200

Inni kortet limer jeg sirklene jeg tok vare på i starten av produksjonen;

IMG_1201

PRODUKTER:

RELATERTE INNLEGG: