Perlearmbånd av sikkerhetsnåler

Safetypin bracelet

09.01.2020
Publisert i:

Noen som husker trenden for en del år tilbake med å lage smykker av sikkerhetsnåler? Smykker får man vel aldri nok av. Jeg har prøvd meg på et armbånd, det ble ganske bra til slutt. Med litt fantasi og tid er det ikke så vanskelig å lage sine egne unike smykker. Her viser jeg hvordan jeg laget armbåndet ved hjelp av sikkerhetsnåler, perler og strikk.

Dette har jeg brukt:

92 stk sikkerhetsnåler 34mm i fargen gull

2 pk fasettperler i rosa (25 stk i hver pose)

Litt glassperler i gull

Sterk smykkestrikk

Det er lurt å ligge sikkerhetsnålene annenhver vei for å få et jevnere smykke. Jeg brukte en tom nål mellom hver nål med perler på. Og annenhver gullperler og rosa fasettperler. Når de ligger klar på rekke er det enklere å tre de på strikken.

Jeg hadde på 5 rosa fasettperler og ca 10 gullperler per nål.

OBS! For å sikre at ikke nålene åpner seg ved bruk kan en bruke en tang for å presse samme metallet øverst.

Klipp opp to lengder med sterk smykkestrikk. Lag en knute eller fest endene på ene siden på en annen måte, slik at ikke alt sklir av nålene.

På dette armbåndet brukte jeg 92 sikkerhetsnåler totalt. Hvor mange du trenger avhenger av omkretsen på armen til den som skal bruke det. Dette kan tilpasses underveis.

Når du har fått lengden du ønsker, sørger du for at alle sikkerhetsnålene er tett i tett før du knyter sammen strikken på begge sider. Stram skikkelig godt, kanskje litt mer enn du tror til og med. Jeg brukte 3-4 fiskeknuter for å være på den sikre siden at strikken ikke går opp.

Pass også på at det ikke er for stramt på håndleddet. Det kan fort gi ubehag.

Klipp av endene når du er sikker på at du har festet strikken godt nok.

  

-Kine-

Produkter:

Relaterte innlegg: