Peace!

04.04.2014
Publisert i:

Dette bildet så ikke slik ut inni hodet mitt da jeg stod foran et tomt lerret – klar til å begynne! Og det er akkurat derfor jeg liker denne stilen! Veien blir til mens du går … Mixed media (link) har ingen begrensninger, og det er morsomt å leke med forskjellige materialer.

Jeg startet med å feste gavepapir på lerretet ved hjelp av Amsterdam Gel Medium. Når dette var tørket, festet jeg på krøllet silkepapir med Amsterdam Gel Medium, heavy. Videre i prosessen påførte jeg Schjerning ArtStone, Amsterdam Modeling paste og Marabu Strukturpasta, grov i kantene for ujevn overflate.

Etter noen dager med pause fra bildet, hadde det indre bildet endret seg. Jeg svertet PanPastels over hele lerretet for å «skitne» det til, og Amsterdam akrylmaling (greyish blue) i kantene der de største ujevnhetene var. Pronty sjablonger ble videre brukt, og nå tok jeg fatt på de nye Amsterdam akrylsprayene. De er morsomme å jobbe med! Et fint, tynt og dekkende lag la seg over sjablongene og lerretet – og sprayen smøg seg ned i de ulike gropene. For å få lerretet enda mer «skittent» brukte jeg enda en gang PanPastels for å tone ned fargene. Ulike gråtoner ble gnidd ganske røft på overflaten. Med en stor svinebustpensel, tegnet jeg på peacetegnet med et tykt lag Marabu Strukturpasta, fin.

For å få til de sølete flekkene, sprayet jeg på masse akrylspray i håndflatene og ristet av hendene over lerretet. Litt kjekk tilleggsinformasjon her er at jeg brukte engangshansker …

Som en siste hånd på verket highlightet jeg peacetegnet med glitter liner. En ganske kul effekt med litt glitter, oppi alt «sølingen».

Andre innlegg med mixed media:
Enkelt og greit – Strukturpasta
Eksperimentering er lærerikt – PanPastel og strukturgel
Så enkelt kan du male en ugle – trinn for trinn
Lerretsbilder med PanPastels
Lerret med sitat

Materialer jeg har brukt:
Maleplate – 50x70cm
Gavepapir – Newspaper
Silkepapir – hvit
PanPastels
Amsterdam Gel Medium
Amsterdam Akrylmaling – Greyish blue
Amsterdam Akrylspray – orange og hvit
Amsterdam Modeling paste
Marabu strukturpasta, lett og grov
Marabu glitter liner
Schjerning ArtStone – hvit
Pronty sjablong – Happy og Fantasy

Til neste gang – ta vare på deg selv!