Påskehobby med barna; lag et tre til påskeeggene

07.03.2015
Publisert i:

La barna lage sitt eget tre å henge påskeeggene sine i. Barn elsker alt som har sitt eget navn på, og alt som har klare farger. Denne ble så grønn som den får blitt, og her er det i tillegg brukt spraymaling, som også er spennende.

Her har vi brukt gips og spraymaling, pluss en tom maisboks og noen kvister.

Du kan for eksempel bruke:
– Ghiant limegrønn akrylspray, varenummer 01068310
– Gipspulver, 1 kg, varenummer 32025001

Start med å blande gipspulveret med vann. Du kan godt blande det rett i hermetikkboksen. Dette er omtrent som å blande melis. Det skal veldig lite vann til, og det begynner å stivne umiddelbart. Her kan du bruke varmt vann, da stivner det enda fortere. Putt kvistene rett ned i gipsen når den har stivnet såpass at kvistene står av seg selv.

Når gipsen er helt stivnet er det på tide å spraye de. Dette er spennende for barna! Ta med alt sammen ut, stå godt unna biler og vinduer, hold boksen omtrent 20 cm unna kvistene, og spray på. Engangshansker anbefales. Det spiller ingen rolle om det blir litt mye eller lite her og der, det går an å ta et strøk til når det har tørket. Hvis det er kaldt ute kan det lønne seg å ta det med inn til tørking.

Så er det skiltet som skal lages. Bruk en bit papp i omtrent samme bredde som boksen.

Dekk den hullete kanten med limpistollim.

Spray denne også, og skriv på navet. Lim den på foran på boksen.

Så er det bare igjen å henge opp påskeeggene. Et tips er å skrive navn og årstall på påskeeggene. Morsomt å finne igjen når en blir stor! God påske! 🙂

Sissel 🙂