Påskefugler

Darwi classic clay

12.02.2024
Publisert i: , , ,

DARWI CLASSIC

Bruksklar modelleringsleire som lufttørker. Passer for voksne og barn, for amatører og profesjonelle. Myk og opak leire med fin struktur. Ingen lukt og kleber ikke. Tørketid: minimum 24 timer. Middels hard etter tørking og krymper ikke. Fester til alle slags materialer, på porøse materialer, fukt overflaten før du påfører leiren. Pakk den ubrukte leiren godt inn og oppbevar i romtemperatur. Kan også brukes i former. Vask verktøy med vann etter bruk. CLASSIC: Hvit leire med en fin struktur.

Tips: Ikke lag leiren for tynn, den kan sprekke opp og brekke når den tørker. Leire er klissete, så lurt å ha på fuktighetskrem på hendene dine for å unngå at den klistrer så mye. Bruk gjerne tannpirkere når du skal sette sammen flere deler slik at de ikke løsner.

Jeg har laget et par skulpturer med Darwi Classic. Jeg bygget opp formen ved hjelp av aluminiumsfolie.

Armarur/base er smart å bruke pga du trenger mindre leire, den tørker raskere og skulpturen blir sterkere.

To stålstenger fungerer her som ben.

Jeg krøllet aluminiumsfolien sammen så den ble litt kompakt, og la deretter på lagvis til jeg hadde ønsket størrelse.

Jeg forsøkte å lime de fast med Global hobbylim oppe og nede, men mulig limpistol ville fungert best i dette tilfellet.

Deretter kledde jeg på fugl og base med leire. Fuktet overflaten for at leiren skulle feste best mulig. Vannskålen er også i bruk til å glatte ut overganger og for å fjerne fingermerker. Må ikke bruke for mye vann, de øker tørketiden ganske mye. Om du ligger leiren lag på lag er det lettere å kontrollere, forme og spre leiren.

Jeg dekket undersiden på bunnen med leire også.

En kan lage detaljer med ulike redskaper, eller noe så enkelt som en kniv fra kjøkkenskuffen eller den butte enden på en nål fra sysakene. Kan egentlig bruke det meste en kan finne hjemme, bare fantasien som setter grenser.

Tilfeldighetene gjorde at bena ble satt i kryss. Den stod også litt stødigere, så da ble den værende slik.

Her er de satt til å tørke. Det tok litt over et par døgn. Snudde litt på de underveis slik at de fikk tørket fra alle vinkler.

Kyllingen har fått to strøk med Marabu Decormatt pastellrosa 237.

Jeg brukte samme fremgangsmåte med hønen, ved å lage en kompakt form av aluminiumsfolie innerst. Den fikk også to støk maling på seg, Marabu Decormatt Lavendel 007.

-Kine-

Produkter:

Relaterte innlegg: