Norgesglass med hjemmelagde skilt

21.01.2015
Publisert i: ,

Norgesglassene er i vinden, til alt fra lamper til blomstervaser. Og mange bruker dem til oppbevaring av tørrvarer på kjøkkenet. Enkelt og pent. Hva med å pynte litt ekstra med hjemmelagde skilt?

Disse skiltene er laget av treskiver dekorert med decoupageteknikk, der serviettene er selvlaget. Det eneste du trenger er en skriver, hvite servietter, decoupagelim og en limstift.

Du kan bruke:
– Matt decoupagelim, varenummer 03000167
– Metallic hjerter, varenummer 56393827
– Hamptråd, varenummer 74706004
– Matt hobbymaling, rosa, varenummer 01055033
– Matt hobbymaling, blå, varenummer 01055091
– Matt hobbymaling, grønn, varenummer 01055067
– Limstift, varenummer 21136000

Skriv teksten du ønsker i et hvilken som helst tekstprogram. Juster størrelse og tykkelse, og velg en skrifttype du liker.

For å få skriften over på servietten må du lime den på et ark. Velg et ark som er litt tykkere enn vanlige kopiark, hvis ikke har det lett for å kjøre seg fast. Del servietten slik at du kun har et lag av de tre eller fire servietten består av. Dra limstiften langs ytterkanten av arket, omtrent en centimeter er passe, og legg servietten oppå arket. Klipp av det som stikker utenfor.

Skriv ut teksten og vent til blekket er tørt. Løsne servietten fra arket. Nå har du en fiks ferdig serviett som kan brukes til all decoupage.

Skiltene er laget tre, kappet av enden på en planke, og med hull til oppheng.

Skiltene er malt med matt hobbymaling. For å få godt dekke på ujevnt treverk kan du ha i en tredel gipspulver i malingen.

Mal skiltene og la de tørke godt.

Puss over med litt sandpapir, og du er klar for å ha på teksten.

Klipp ut teksten du skal ha, gjerne litt større enn skiltet.

Bruk en liten rulle, og legg et lag lim på skiltet. Legg teksten oppå, og rull over flere ganger med rullen, uten å ha på mer lim på den. Riv av det som eventuelt stikker utenfor, og legg gjerne et lag lim på kanten.

Metallhjertene festes på til slutt, dette er klistremerker.

Knytt fast skiltene med hamptråd, gjerne en fem seks runder rundt bare fordi det er fint.

Mangler bare kaffe nå, så er du ferdig. 🙂

Sissel 🙂