Mixed media med Mariann

21.09.2021
Publisert i:

 

Mixed Media er min favoritt måte å jobbe på. Ingen begrensninger, vel nesten ingen i alle fall. Jeg leker, eksperimenterer og ikke minst lærer om materialene, hva jeg kan gjøre og ikke gjøre. Som oftest blir jeg overrasket og finner teknikker jeg kan bruke, om ikke akkurat i det bildet jeg holder på med, men i senere arbeider. Å blande materialer slik er spennende og jeg føler at jeg lærer noe hele tiden.

Amsterdam Relief Paint gir 3D effekt og den  tynne dysen er perfekt til detaljer, skrift og effekter i bildene.

Amsterdamproduktene fra Royal Talens er supre å bruke enten alene eller sammen med andre produkter. Blant annet liker jeg å skrive et lite budskap i bildene mine. Dette gjelder mest mixed media og i mine Art Journal arbeider. Mine favoritter uten tvil er produktene fra Sakura og det kommer nok ikke som noen bombe at min største favoritt er Gelly Roll nr. 10 som står øverst på listen. Med den skriver jeg på akrylmaling og ink uten problemer. Til min store glede kom Sakura nettopp med sin Pigma Micron i str. 10 og 12. Skal jeg skrive med sort tekst i arbeidene mine er det nettopp Pigma Micron jeg bruker. Et lite tips er at du må la skriften tørke skikkelig om du skal maler oppå, så gnis den ikke utover.

Lek deg med sjablonger, skrap og splasj, ha det moro. Ikke tenk at det absolutt skal bli fint med en gang. Det fine med akrylmaling er jo nettopp at du kan male over de feltene du ikke blir fornøyd med. Tro meg, det gjør jeg myyye. Jeg ser likevel ikke på det som bortkastet. Jeg har lært noe, og kanskje er det akkurat det feltet som blir mest spennende om jeg velger å skrape litt i det for å lage en effekt. Ta deg selv ikke så alvorlig. Husk prosessen er viktigere enn produktet i en lærefase.

Van gogh er en fargesterk oljepastell i kunstnerkvalitet. Konsistensen er myk og smidig, så de avgir lett farge og er behagelige å jobbe med. Den kan også brukes over akrylfarger, og fernisseres med Amsterdam ferniss for olje og akryl! Skrapeteknikk benyttes ved å fargelegge flere lag, for så å skrape frem underlagsfargen med et skrapeverktøy.

En annen favoritt er Art Journaling. For meg er den nært beslektet med mine mixed media produkter. Det fine med AJ er at jeg kan ha det med meg overalt. Da jeg for en tid siden var en lang periode utenlands hadde jeg med meg mixed mediapapir, og Art Journalingbøker. Ellers har jeg med meg mine elskede Sakurapenner, et lite akvarellskrin, Ecoline tusjer, og noen Amsterdam Markere. Da har jeg alt jeg trenger til å være kreativ. Bøkene jeg maler og tegner i er Moleskine Art Watercolor og Talens Art Creation bøker. Og nå har Fabriano kommet med en mixed media blokk som jeg har vært så heldig å få testet ut. Og du verden, dette arket tåler skikkelig juling og settes på listen min under favoritter. I dette innlegget viser jeg arbeider både på lerret, mix mediapapir og i de bøkene jeg her har nevnt

I dette innlegget viser jeg arbeider både på lerret, mix mediapapir og i de bøkene jeg her har nevnt.

Har du spørsmål må du gjerne kontakte meg!

Mariann

Instagram  Facebook