Magnettavle

03.07.2014
Publisert i:

En praktisk magnettavle har jeg vært på utkikk etter en stund, men ingen falt i smak av de jeg har funnet. Nå har jeg imidlertid laget meg en – og den ble akkurat slik jeg håpet på!

Jeg var litt spent da jeg testet ut idéen, og veldig glad da det gikk bra! Det jeg har gjort er å male en maleplate (50×70 cm) med Marabu magnetmaling. Maleplatene er harde, og enkle å male.

Jeg brukte en hel boks (225ml) med magnetmaling, noe som tilsvarte 4 strøk. Underveis, rørte jeg rundt i boksen ofte slik at metallsponene ikke sank ned på bunnen. Poenget er jo å få de på maleplaten …

På det første strøket brukte jeg pensel, men jeg synes det var vanskelig å få til jevne strøk, så på de etterfølgende lagene brukte jeg svamprulle. Ikke bare ble det jevnt, men det gikk raskere å male.

Malingslagene tørket mellom hvert strøk, og hele maleprosessen fra start til slutt, inkludert tørking tok 3 timer.

Når alt var ferdig malt, la jeg maleplaten bort for å få tørket skikkelig i noen dager. Marabu sin magnetmaling er skikkelig matt og fin, ferdig tørket. Og den er litt kornete i overflaten. På grunn av disse kornene, er det behov for sterke magneter.

De fleste magnetene jeg hadde fra før ble litt for svake, men ved å fjerne gammel magnet og lime på ny supermagnet – funker de fin fint!

Jeg gikk til anskaffelse av en ramme som hadde samme innermål som maleplaten. I mitt tilfelle, 50×70 cm. Jeg fjernet glasset fra rammen, og satte inn maleplaten. Bakplaten på bildet passet da bak, slik at det var mulig å få festet bakplaten til rammen.

Ble den ikke fin?!?

Materialer jeg har brukt:
Maleplate
Magnetmaling
Pensel
Svamprulle
Supermagnet
Ramme

Til neste gang – ta vare på deg selv!

Dersom du er registrert kunde og mangler passord kan du få dette ved å gå hit: https://www.globalhobby.no/min-konto/glemt-passord/ Fjern