Lek med spray!

17.11.2014
Publisert i:

Det er ikke noe problem for at barna også kan få leke seg med spraymaling. Amsterdamspray er miljøvennlig og har ikke samme avgassing som mange andre spraymalinger da den er laget av akrylmaling. Jeg anbefaler likevel at det brukes en maske om du skal spraye innendørs.

Ikke alle føler at de er flinke nok til å tegne men det er ingen unnskyldning for ikke å lage fine bilder. Her har jeg kopiert en av sidene i en fargebok for barn. Det er oftest enklest å finne motiver i slike bøker fordi formene er enkle og rene. Jeg sprayet baksiden av kopien med Ghiant overføringsspray og la den ned på lerretet.

(Du kan selvsagt overføre motiver til andre materialer på denne måten. Papir, tre mm. pass bare på at overflaten er ren og tørr.)

Å overføre motivet kan barna godt klare selv, fest arket ved å f eks. tape det fast i lerretet. Så er det bare å tegne hardt over selve motivet med feks en kulepenn. Bruk gjerne en rød eller blå penn så du ser at det er tegnet alle steder.

Etter at du har tegnet litt er det lurt å sjekke om strekene blir tydelige nok.

Når du er sikker på at du har tegnet overalt fjerner du arket.

Før jeg skar ut figurene med skalpellkniv, laminerte jeg arket på begge sider ved å kjøre den gjennom en lamineringsmaskin. Dette er ikke nødvendig men vil gi deg en mye mer solid sjablong samt at du kan bruke den igjen og igjen. Prosessen med å skjære bør en voksen gjøre om barna er for små. Den kan evt. klippes ut med saks men pass da på å tape den sammen.

Når du har skjært ut figuren har du både en positiv og en negativ sjablong.

Så lekte jeg meg med spray på lerret og prøvde å lage fine overganger med fargene. Pass på at du har noe under/bak det du skal spraye slik at du beskytter omgivelsene rundt.

Prøv også dysene på et ark el. lign. før du sprayer på lerretet.

Når lerretet var tørt sprayet jeg baksiden av sjablongen med monteringsspray før jeg la den ned på lerret. På den måten er jeg sikker på at den vil ligge godt nedpå og ikke flytte seg.

Så sprayet jeg med svart spray og fjernet sjablongen forsiktig.

Og vips har vi en svart katt 🙂
Om barna ønsker kan de lage værhår med svart tusj!

Så tok jeg et nytt lerret hvor jeg sprayet flere lag ved bruk av ferdige sjablonger. Global har mange fine sjablonger å velge i. Spør din forhandler om de kan bestille inn disse om de ikke allerede har det i butikken. Her under ser du et lite utvalg av det store sortimentet Global Hobby har.

Her bruker jeg den katten og sommerfuglen som jeg skar ut som masker. Og fant fram en blå spray som jeg sprayet over. Husk å feste figurene med monteringssprayen.

Her er de produktene jeg har brukt: Amsterdam spraymaling fra Talens

Ghiant Transfer spray – overføringsspray for enkelt å kunne overføre motivet til lerretet.

Du kan også bruke overføringspapir som også er en enkel måte å overfør motivet på. Men om du spør meg så anbefaler jeg sprayen da den gir best overføring.

Med kreativ hilsen

Mariann S Sæbjørnsen