Skilt med malte bokstaver

Sjekk her hvordan du enkelt kan lage fin tekst på en treplate.

06.06.2016
Publisert i: ,

Dette skiltet finnes til salgs på nettet. Det er på engelsk, og det er dyrt. Men ordene passer så godt, så da måtte det bli et hjemmelaget skilt her i hagen.

 

DSC_2296

 

Visste du at det finnes blåpapir på boks? Snedig sak som kan brukes for å skisse opp motiver som skal males. Her er teksten laget i WordPad og skrevet ut på et A4-ark. Jo større og tykkere bokstaver, jo lettere er det å male dem på skiltet.

 

DSC_2284 DSC_2285

 

Transfer spray, eller overføringsspray, virker slik at den lager blåpapireffekt på baksiden av arket. Spray et lag og la det tørke. Du skal ikke ha på veldig mye, da tørker det sent og blir bare klin.

 

DSC_2286

 

Legg arket på skiltet med teksten opp, og riss over hele teksten med en penn. Dette skiltet er en plankebit malt med hvit kalkmaling. Matt kalkmaling er fint å bruke denne teknikken på, nettopp fordi den er matt. Vent derfor med eventuell voks på kalkmalingen til etter at bokstavene er malt.

 

DSC_2288

DSC_2289

 

Bokstavene kan så males. Fordi dette skiltet skal være ute er det her brukt Marabu matt hobbymaling, da tåler det vær og vind. Hver enkelt bokstav er malt med en tynn pensel.

 

DSC_2290

Det finnes mange morsomme skilt på nettet, spesielt på Pinterest er det mye artig. Plukk deg ut noen favoritter og lag dem selv. I hagen her blir det et par slike skilter til, det er flere planter her som ikke helt svarer til forventningene. 🙂

 

DSC_2294

 

DSC_2300

 

Sissel 🙂

 

Produkter:

Relaterte artikler: