Kranser av kvist

Tørrgrana i skogen får både mose og skjegg etterhvert. Dette er fint å dekorere kranser med.

11.11.2016
Publisert i: , ,

Tørrgrana i skogen får både mose og skjegg etterhvert. Dette er fint å dekorere kranser med, og hvis en bruker en halmkrans som base er det enkelt også. Kvistene er rett og slett limt på halmkransen med limpistol.

dsc_3616

 

Halmkranser kommer i mange størrelser. Hvis kransen skal henge på en dør er 35 cm omtrent passe.

 

dsc_3620

 

Det går med ganske mye kvist for å dekke en halmkrans, en snau bærepose omtrent. Plukk de kvistene som er helt tørre og som det gror mose og skjegg på.

 

dsc_3579

 

Knekk kvistene i biter på omtrent 5 cm. Lim kvistene på halmkransen med limpistol. Legg alle kvistene i akkurat samme skrå vinkel rundt det hele slik at det ser ut som kvistene vrir seg rundt kransen. Start innvendig i kransen, og legg kvister side ved side rundt hele. Fortsett så på toppen av kransen og legg kvister etter hverandre hele veien rundt. Til sist ytterkanten, på akkurat samme måte og med akkurat samme vinkel.

 

dsc_3573

 

Til slutt må alle hullene tettes. Lim på en kvist alle steder halmkransen synes.

 

dsc_3577

 

Denne kransen er beregnet på vegg og for at den skal henge pent er den ikke dekorert på baksiden. Hvis den skal henge for eksempel i vinduet kan det være fint å dekke baksiden også. Hvis kransen skal henge ute i vær og vind kan det også være smart å bruke trelim eller skolelim. Kjedelig lang tørketid, men tåler svingninger i temperatur bedre.

 

dsc_3591

dsc_3586 dsc_3585

dsc_3595

dsc_3616

dsc_3605

 

Det lille skiltet er en trebit malt med matt hobbymaling og dekorert med et lite hjerte i papirleire. God førjulstid!

 

Sissel 🙂

Produkter:

Relaterte innlegg: