Gjenbruk av gamle oljestifter

Smelt om gamle stifter, og lag nye ...

09.08.2016
Publisert i: ,

Oljestift-innlegg

Etter noen år med barn i huset har det samlet seg opp en del stubber med oljestifter, eller oljepasteller som det også heter. Disse ble i dag smeltet om til nye …

IMG_5097

Jeg startet med å vaske av de stiftene som var veldig tilgriset av annen farge, deretter hakket jeg de opp med en kraftig kjøkkenkniv og sorterte fargene.

IMG_5101

Deretter fordelte jeg fargene i silikonformen, slik at de ble blandet sammen. Jeg satte formen så inn i stekovnen. Den var forhåndsoppvarmet til 200 grader. Jeg satt og fulgte med hele tiden og etter få minutt var alt smeltet. Brettet ble så tatt ut og plassert i fryseren. Etter 30-40 minutt var alt kaldt og kunne tas ut av formen.

IMG_5112

Ble de ikke kule?

IMG_5113

Når de nå brukes, endres fargen på streken seg etterhvert som nye farger kommer frem i lyset.

-Mona-

Produkter:

Relaterte innlegg: