Fra gammel Amoramica til Kahlerinspirerte striper

23.02.2015
Publisert i: ,

Er du en av dem som har full kjelleren av Amoramica? Alle vi som var på homeparty på 90-tallet kjøpte vaser og potter for en formue, og alt sammen er nå utdatert. Vinrødt, gult og grønt er ikke så pop lenger. Men visste du at du kan gjøre noe med det? Disse her var gule med grønne blader på, og har nå fått en makeover. Kahler er populært akkurat nå, og vi lot oss inspirere av stripene.

Her må vi selvfølgelig ha med FØR-bildet! Husker du den?

Vi har brukt Amsterdam akrylmaling i spray. Denne sprayen er i utgangspunktet et kunstnerprodukt, og har litt lengre tørketid enn vanlig hobbyspray. Men den er verdt å vente på. Fargene er dype, skinner ikke og dekker godt. Sprayen lukter bortimot ingenting og kan fint brukes inne.

Varenummer:
– Amsterdam spraymaling farge 409, burnt amber, varenummer 01361409
– Amsterdam spraymaling farge 803, deep gold, varenummer 01361803
– Amsterdam spraymaling farge 701, neutral grey, varenummer 01361710
– Bokstavsjablong, A4 norske bokstaver, varenummer 95547705
– Sjablonglim, spray, varenummer 01055910

Forarbeidet på keramikk vil variere litt ettersom hva du skal bruke det til etterpå. Skal det tåle litt tøft bruk må du matte ned og gjerne grunne et strøk. Skal keramikken bare tåle vanlig støvtørk holder det med god rengjøring, bare sørg for at alt fett og møkk er borte.

På alle strøk på denne vasen sprayet vi to lette strøk med en times mellomrom, da er det enklere å unngå sig i fargen.

Vi kjørte våre en runde i oppvaskmaskinen uten glansemiddel. (…latskapen lenge leve! ) Så ble alle delene sprayet brune.

Vi lot dette strøket tørke i et døgn. Så maskerte vi de første stripene. Vi brukte vanlig elektrikertape, fordi den er så tøyelig at den former seg etter vasen. Vi brukte bredden på tapen som mal, og lot det være to tapebredder mellom hver stripe vi maskerte. Alt vi ønsket skulle være brunt, ble maskert nå, inkludert toppen.

Så sprayet vi hele vasen grå, og lot også dette strøket tørke i et døgn.

Så maskerte vi alt som skal være grått. Her må det maskeres nøyaktig. Det er bedre at stripene hårfint er oppå hverandre, enn at det blir glippe imellom.

Så var det siste strøk i gull, som også fikk tørke i et døgn. Vi lot maskeringen sitte til malingen var tørr.

Vi brukte samme maskering på den lille potten, men satte tapen slik at det ble en smal grå stripe mellom brunt og gull.

På den store potten valgte vi å maskere med en bokstavsjablong. Sjablonglim på baksiden gjorde at sjablongen satt såpass inntil at vi fikk tegnet et omriss. Deretter sprayet vi litt gullspray i en liten kopp, og brukte denne for å male med pensel inni omrisset.

Dette ble et tredagersprosjekt, men det var virkelig verdt tiden. Våre gamle vaser har nå fått nytt liv et par år. Og da skal vi spraye dem i den fargen som er moderne da. Gjenbruk er godt bruk! 🙂

Sissel 🙂