Fargekart

12.07.2015
Publisert i:

Har du noen gang irritert deg over at fargen på tusjhetten, eller fargeblyanten ikke helt stemmer overens med fargen som kommer ut? Det har jeg, tross for at jeg vet så inderlig vel hvorfor det blir slik.

Her er noen fargekart, fri til utprinting, som du kan benytte til dine farger.

Fargeblyanter
Koh-i-Noor Polycolor
Polycolor fargeblyanter brukes til både raske skisser og detaljerte, fargerike kunstverk. Alle farger kan blandes og graderes for å skape et uendelig spekter av fargetoner og nyanser. Man kan legge mange fargelag over hverandre for å blande fargene. Ved å øke trykket mot papiret kan fargens styrke varieres fra fin og følsom til bred og intens. For ekstra duse og jevne overganger kan man fargelegge papiret først med hvitt. Da får man en voks-lignende overflate å arbeide videre på.

Koh-i-Noor Mondeluz
Akvarellblyanter er meget allsidig og gir fantasien fritt spillerom. Siden akvarellblyantene ble introdusert på markedet har de blitt meget populære, særlig blant illustratører. De tilfører akvarellmalere og blyanttegnere nye muligheter. Man får en kombinasjon av den kontrollerte blyanttegningen og akvarellfargenes spesielle skjønnhet.Koh-i-Noor Gioconda
Pastellblyanter er tørrpastell i blyantform. De har en bløt, pudret konsistens som er ypperlig til fargeblandinger. De gir et sart og uttrykksfullt resultat. Blyantformen gjør det lettere å oppnå en detaljert, presis strek samtidig som man unngår å bli skitten på fingrene. Den er meget drøy i bruk og brekker ikke så lett.


Tusj
Her printer jeg alltid på flere papirtyper, avhengig av hva det skal tusjes på. Tusjer avgir ulik farge på ulikt papir. Det er også forskjell på alkoholbaserte tusjer og vannbaserte. Alkoholbaserte tusjer blir best på tusjpapir, mens vannbaserte er mer «allround».

Sakura Koi
Vannbasert tusj som kan brukes i noen av de populære fargeleggingsbøkene.

Chameleon Art Pen
Alkoholbasert tusj, som bør brukes på tusjpapir. Tusjene har egne blandekammer for å lysne fargene.

Shinhan Touch Twin Marker
Alkoholbasert tusj, som bær brukes på tusjpapir. Tusjene kan blandes seg i mellom, eller ved hjelp av egen blender.

Til neste gang – ta vare på deg selv!