Enda mer lek med spray og ulike malemiddel

08.12.2014
Publisert i:

I dette innlegget har jeg lekt med akrylspraysammen med forskjellige malemiddel som malepasta mm.

Det er viktig å ha tålmodighet og la de forskjellige lagene tørke.

Det finnes en mengde forskjellige medier og ting som du kan bruke for å lage struktur og effekter i bildet ditt. Det kan være lurt å ikke begynne med dette på store bilder men heller prøve det ut på mindre lerreter. På bildene under her har jeg brukt Modeling Paste fra Royal Talens. Jeg brukte kniv og fordelte pastaen utover før jeg så skrev og tegnet i den med et spisst redskap. Når dette var tørket malte jeg over med akrylmaling lot det tørke litt før jeg tørket av mesteparten av malingen med en tørr klut. Malingen vil festet seg i groper. Dette gjorde jeg flere ganger. (Du kan bare påføre pasta over områder du ikke blir fornøyd med og starte på nytt) Så brukte jeg Amsterdam spraymaling og sjablonger og til slutt sjablonger med sjablonsvamp.

Det finnes et utall av pastaer og medier, men jeg råder deg til å prøve noen få i gangen for å finne ut hva du liker og hvilke effekter du vil ha.

Her er noen av de som Global Hobby fører:

Akryl Modeling Paste
For å lage overflater i relieff med olje og akrylfarger. Består av titanhvit pigmentert syntetisk spalting med fortykningsmiddel. Tørker vannfast fra noen minutter til noen timer avhengig av tykkelsen. Overmales deretter med enten olje eller akrylfarger. Kan blandes med akrylfarger eller gel medium. Fortynnes med akryl malermiddel for å forbedre elastisiteten på fleksible underlag. Kan ellers fortynnes med vann.

Schmincke Fiber-Gel
Hvit effektgel for spennende overflatestruktur. Den fiberaktige geleen er av smidig, pastos konsistens og kan utmerket godt bearbeides med palett og malerkniv. Kan blandes med akrylfarger. Gir luftige, skyaktige, men også kantete og spisse overflatestrukturer.

Schmincke Krystal Flake
Effektgele for krystalliske, glitrende overflatestrukturer. Transparent polyesterglitter sørger for glinsende effekter og flotte lysvirkninger. Ideell i blandinger med Schmincke Acryl lasurtoner.

Schmincke Sort Flake
Effektgele for grove, grafittfargede overflatestrukturer. Den grafittfargede overflaten kan poleres med en bløt klut for å høyne glansen. Blandet med transparente akrylfarger oppnås spesielle mørke metalliceffekter. Inneholder naturlig grafitt.

Schmincke Space-Gel
Effektgele som gir en glitrende overflate som spiller i flere farger. Tørker i tykke lag som spiller i flere farger. Ideell på mørke underlag. Effekten er avhengig av lagets tykkelse, lysets innfallsvinkel og underlagsfargen. Inneholder halografisk polyesterfolie.

Schmincke Modellpasta Fin
Hvit akrylpasta med en fast, tung konsistens. Spesielt bra til harde underlag som f. eks. tre. Tørr kan den slipes med fint sandpapir eller kniv for å formes.

Schmincke Modellpasta Grov
Hvit akrylpasta med en kornete, fast konsistens som tørker til en grov overflate. God til harde underlag som f. eks. tre. Ideell til granuleringsteknikk (kornete).

Schmincke Strukturpasta
Hvit, ekstra lett akrylpasta med en fast konsistens for struktureffekter på fleksible underlag som bl.a. lerret. Den lave vekten gjør pastaen ideell for store flater.

Schmincke Modellpasta Univ.

Med kreativ hilsen

Mariann S. Sæbjørnsen