Eksplosjonsboks (med mal)

11.05.2015
Publisert i:

Disse boksene har eksistert lenge, men jeg har først fått øynene opp for disse nå. Ha innbilt meg at dette var MYE jobb, og bare utsatt å prøve meg på en eksplosjonsboks. Men når jeg først prøvde meg på en, så ja, er jeg virkelig blitt bitt av basillen. De er veldig enkle å lage, og så effektfulle. Kan lage herlige gaver ut av disse.

Min boks er brettet av hvit Papicolor kartong, og dekorert med mønsterark fra Chalk-serien til Studiolight.

Slottet på lokket er stanset ut av 660290 sizzix thinlits lori whitlock card birthday pop-up 39660290 settet.

Inne i boksen min har jeg lagt en hårspenne med en søt, glitrende krone. Til en virkelig prinsesse. Her kan jeg velge om jeg lar hårspennen i seg selv være en liten gave, eller om jeg fester en pengeseddel i hårspennen 😉

Det finnes mange maler og tutorials på slike esker allerede. Men jeg har tegnet opp en slik som jeg har brettet denne. Har valgt å ikke skrive mål på malen, for eskene kan lages i ulike størrelser, helt fra å bruke hele 12″12″ ark som utgangspunkt og ned til miniesker. 
Boksen over har jeg brettet ut fra kartong som måler 18*18cm. Scoret/brettet på hver 6.cm. Bretter på de stiplede linjene og kutter av hjørnene. 
Lokket på den lille boksen min er brettet ut fra kartong som måler 10,2 cm og preget på alle ytterkanter ved 2 cm. De heltrukne linjene klippes, ta lim på hørnene og brett til lokket. 
 
Lager du en eksplosjonsboks eller to du har lyst til å vise oss, så legg gjerne igjen en link i kommentarboksen. En spesiell takk til Monika T Lange for målene og ideen til den lille boksen. 
Produktliste:

Fiskars Papirkutter – 12in/30cm 42309698
Scor-Pal Scoreboard 4210010