Design dine egne tøysko med Marabu Fashion Spray

11.03.2016
Publisert i:

Hva med å designe dine egne tøysko ved hjelp av Marabu Fashion spray og sjablong? Her er det hvite Converse All Star som blir dekorert. Fashion Spray er ikke en dekkende farger, så den passer derfor best til lyse tekstiler.

Fakta om Marabu Fashion Spray:
– Tekstilfarge på pumpeflaske uten drivgass
– 22 vannbaserte, luktfrie, lysekte og sterke farger
– Stoffet beholder samme mykhet
– For lyse tekstiler, maks 20% syntetisk
– Tåler maskinvask, opptil  40°C etter fiksering

Slik gjør du:

1. Stoffet på skoen bør ideelt sett være laget av bomull, det kan inneholde maksimum 20% kunstfiber. Hvis det er mulig, vask skoen før den sprayes. Masker tuppen og logoen på skoen med maskeringstape. Dekk til arbeidflaten med plast eller lignende og ha på deg forkle eller maleklær.

2. Siden Marabu Fashion Spray ikke er dekkende, vil ikke lyse farger vises om de sprayes på mørkere farger. Plasser silhouette/masking sjablongen så flat som mulig på skoen, spray og løft sjablongen umiddelbart av for å hindre at overflødig maling drypper fra sjablongen og ned på skoen. Her er den mørkeste fargen (092 Petrol) sprayet først på sjablongen og den lyseste fargen (005 Bringebær) sprayet etterpå over de hvite feltene som sjablongen etterlot seg. OBS! La den første fargen tørke før du sprayer på neste. Etter at du er helt ferdig bør du la skoene tørke i ca. 2 timer.

3. Fikser malingen på skoene i ovnen i 8 minutter ved 150°C varmluft. Plasser skoene i ovnen slik at de ikke kommer borti hverandre. Skoene vil ikke smelte eller gulne – du vil bare kjenne en svak gummilukt.

Da er tøyskoene klare til våren og sommeren! Kanskje vil noen spørre deg hvor du har kjøpt skoene dine? Da kan du si at du har designet de selv!

Lykke til!

Produkter: