Blyant-tegning

05.12.2011
Publisert i:

Hei! Mitt navn er Camilla Rose. Jeg tegner realistiske blyant-tegninger og maler malerier! Jeg har blogget i flere år på min egen kunstblogg, der jeg prøver å spre litt inspirasjon. Håper at innleggene mine kan motivere dere til å prøve nye teknikker og nye produkter for å finne ut av hva som passer for deg!
Denne gangen har tegnet en liten fugl. Jeg ble veldig inspirert av snøen som såvidt har falt utenfor viduene og den fine tiden som ligger foran oss. Referanse-bildet kan du finne her.

Jeg tegnet på et ark som kalles Fabriano Accademia Sketch 120G i A3-størrelse. Det funket flott til å tegne på. Arket var litt glattere enn hva jeg pleier å tegne på, noe som skapte en litt røffere effekt. Det var morsomt å prøve noe nytt.

 Jeg brukte også et kjempefint tegnebrett i A3-størrelse når jeg tegnet. Jeg har brukt samme type tegnebrett i flere år nå og er veldig fornøyd med merket. De er komfortable å ha på fanget uansett hvor man får lyst til å tegne og holder arkene godt fast uten å skade dem, slik andre tegnebrett kan finne på å gjøre.  

 Jeg begynte med å  forsiktig skissere opp bildet jeg skulle tegne med en 2H-blyant (fra blyant-settet). Så da var jeg klar til å tegne videre. 

Her har jeg tegnet litt mer! Da har jeg brukt 2H, HB, F og 2B. Jeg har også brukt to mineholdere fra Koh-i-Noor. Jeg pleier å kalle slike blyanter trykkblyant. Den ene trykkblyanten er på 5,6 mm og den andre er på 2 mm. På den minste trykkblyanten brukte jeg grafitt-miner med bløtheten 4B. Den var veldig fin til å tegne detaljer med og jeg likte det at jeg ikke trengte å spisse blyanten. Trykkblyanten på 5,6 mm var veldig fin til større områder! Da sparte jeg mye tid siden den er så mye større enn noen blyanter eller trykkblyanter jeg har prøvd før.

Blyantsettet jeg brukte er blyanter fra Koh-i-Noor og er noen av mine favoritt-blyanter. Jeg kan med hånden på hjertet si at de er bedre enn noen blyanter jeg har brukt tildligere. Jeg brukte også tegnestubb for å la harde områder gli sammen og skape et mer realistisk preg.

 Her har jeg nesten tegnet ferdig kroppen. Hvis man ønsker å holde noen områder på tegningen hvite, så kan det være lurt å viske bort blyant-gris med en gang det kommer noe på området du vil bevare. Da kommer knetgummi-viskelær veldig godt med. Jeg prøvde ut to typer knetgummi (se bilde øverst i innlegget). Viskelæret fra Koh-i-Noor var hardere og tok litt mer vekk enn det andre viskelæret. Men så likte jeg det andre viskelæret også – nettopp fordi at det var mykere og det var enklere å skape myke overganger mellom plassene man visket på.

Her har jeg nesten tegnet ferdig bakgrunnen. Jeg har heller ikke gjort siste finpuss på detaljene. Som oftest så pleier jeg å ‘gå over’ hele tegningen en siste gang når hele papiret er dekket. I bakgrunnen har jeg brukt begge trykkblyantene og blyanter fra blyantsettet; for det meste 2H, 2B, 4B og 8B. Jeg har også brukt knettgummien i bakgrunnen for å skape en ‘blurrete’ effekt, slik en ofte ser i fotografier.

Så var jeg ferdig med tegningen etter omentrent 15 timers arbeid.

Her kan du finne alt det jeg har brukt når jeg tegnet (klikk på navnene for å se nærmere på produktet): Koh-i-Noor blyantsett 8B-2H, Koh-i-Noor mineholder 5,6 mm, Koh-i-Noor mineholder 2 mm, Koh-i-Noor Grafittminer 2 mm 4B, Koh-i-Noor tegnestubb 2 stk Ø7mm, Koh-i-Noor sandpapir (for å kvesse tegnestubbene), Koh-i-Noor knetgummi, Fabriano Accademia Sketch 120G A3, Tegnebrett m/klype A3.

– Camilla Rose Gjertsen