Bildeoverføring til lerret

24.02.2015
Publisert i:
Å overføre bilder til lerret er enkelt! Og fremgangsmåten kan du lese mer om her. Etter at jeg hadde vasket bort alt overflødig papir, og maleplaten fått tid til å tørke – kunne jeg starte jobben med å fargelegge. Blomsten og bakgrunnen ble fargelagt først, deretter selve sommerfuglen. Jeg brukte rikelig med fiksering underveis i fargingen, slik at fargene ikke blandet seg underveis. Jeg avsluttet med å fiksere i alle retninger, og i flere lag.

Her har jeg flere versjoner, hvorav noen ble enklere å få fine enn andre. Det er viktig å ha så få ujevnheter som mulig når kopipapiret limes på maleplaten. Da blir trykket etter vaskingen bedre.

Materialer jeg har brukt:
Maleplate
Schjerning Art Medium
PanPastels
Sofft
Talens Concentrated Fixativ

Til neste gang – ta vare på deg selv!