Batikk med Marabu EasyColor

17.06.2023
Publisert i:

Batikk er igjen populært, både til tekstiler i interiøret og til sommerlige klesplagg. Det er enkelt å gjøre selv. På 1 time har du en ny T-skjorte, et nytt bærenett eller putetrekk.

Marabu Easy Color passer til tekstiler som bomull, lin, viskose og silke (for farging av silke følger man en egen fremgangsmåte). Vask tekstilene før farging uten å bruke skyllemiddel. Posens innhold rekker til 150 g stoff ( = kraftig farge) eller 300 g stoff ( = pastellfarge).

Fremgangsmåte:
Kok opp 5 liter vann (til 150 g stoff) eller 7 liter vann (til 300 g stoff), ta kjelen av komfyren, hell over i en plastbalje eller et rustfritt kar. Løs opp en spiseskje salt per liter vann. Innholdet i EasyColor pakken røres ut til det er helt oppløst. Tilsett 1 pakke fikseringsmiddel for at fargen skal bli klarere og holde lenger.

Knyt stoffet med garn på ønsket måte. Fukt stoffet med lunkent vann, klem ut vannet. Vent til fargebadet har avkjølt seg til ca 40-50 grader før du legger stoffet i. La det ligge i 20 minutter, mest mulig under vann, og sørg for at det er i kontinuerlig bevegelse. Etter innfarging skylles stoffet i kald vann til all fargen er ute og vannet er klart.

Ulike knytteteknikker:

 
Lykke til!