Barnebilder på klosser

04.02.2015
Publisert i:

Bildene av barna trenger ikke bare å stå i glass og ramme. Det er så mye annet gøy å finne på! Hva med treklosser, stablet oppå hverandre, kanskje en til hvert barn? Her kan du se hvordan disse ble laget.

Materialliste til disse:
– hobbymaling, matt, varenummer 01055070
– matt decoupagelim, varenummer 03000167
– gnikkistekst, varenummer 65011054

Start med å lage treklossene. Lag ønsket størrelse, men pass på at alle kantene er like lange. Puss kantene slik at de blir avrundet.

Mal klossene hvite.

Skriv ut bildene på vanlig kopipapir, i svart hvitt. Klipp de til så de passer til klossen, og la blekket tørke godt.

Bruk en liten rulle og legg et godt lag lim på klossen, legg på bildet, og rull på et lag til med lim oppå.

Sett på bilder på alle sidene. Det vil se litt skrukkete ut før det tørker, men det retter seg ut. Og det skal jo alltids stå en mot veggen også, hvis det er en side som ikke blir bra. 🙂

La limet tørke godt, og ta deretter en runde med sandpapir på kanten av bildene, for å få det til å se litt slitt ut, og for å få vekk eventuelle skeive kanter på bildene.

Gnikk på tekst på et par sider. Disse gnikkisene, eller rub-ons som det også heter, skal bare legges på klossen, og så skal det gnikkes på oversiden med pinnen som følger med. Teksten vil da slippe plasten og feste seg på treverket. Disse tekstene kommer flere på et ark. Et lite tips er å klippe ut den teksten du skal bruke, så risikerer du ikke å ødelegge den ved siden av.

Legg på et lag decoupagelim til helt til slutt. Da forsegler du gnikkisen, og fargen kommer frem igjen der du har pusset med sandpapir.

Ferdig! Visittgave kanskje? Eller til bestemor? Bare husk å lage en til deg selv også ! 🙂

Sissel 🙂