Alternativt til fastelaven

Hvite fjær til fastelaven eller påske er et alternativ til de skarpe fargene som hører disse dagene til.

24.02.2017
Publisert i: , ,

Nå skal vi absolutt ikke oppfordre til å droppe Sanitetsforeningens fastelavensris, for de pengene er vel anvendt. Men det går an å ha et alternativ, og vi laget søte oppheng med hvite fjær. 

 

DSC_4338

 

Her har vi brukt vattkuler som vi har dekorert med 3D-liner og sølvspray, og vi har brukt sølvtråd til oppheng.

 

DSC_4283

 

Disse vattkulene har hull i den ene enden. Vi lagde et hull i den andre enden også, og satte dem på pinner for å ha noe å holde i. Vi tegnet et mønster rundt på kulene med 3D-liner og lot det tørke godt før vi sprayet dem med sølvspray.

 

DSC_4284

 

Når sølvsprayen var helt tørr pusset vi over kulene med et vått papir med litt svart hobbymaling på. Her er poenget at sølvet skal se ut som gammelt støpt sølv, og at det svarte bare skal gi litt skygger.

 

DSC_4288

DSC_4286

 

Til slutt limte vi 3 fjær i hullet på undersiden og sølvtråd i hullet på oversiden. Her er det litt viktig med lim som tørker helt usynlig, og UHU sitt universallim uten løsemidler er den vi bruker til alt slikt. 

 

DSC_4289

 

Så er kulene klare til å henges på bjørkekvister, og vattkuler veier så lite at de kan henges selv på de tynneste kvistene. God fastelaven! (…sier man egentlig god fastelaven?) 🙂

 

DSC_4353

DSC_4336

DSC_4338

 

 

Sissel 🙂

Produkter:

Relaterte innlegg: