Marabu Green

Create & Care

Grønt er mer enn en farge!

GREEN er Marabus nye, miljøvennlige malingsserie. Et godt, miljøvennlig alternativ til dine kunst og hobbyprosjekter! GREEN er en komplett miljøvennlig serie med både alkydmaling, malingssett, penselsett og papirpakker. Malingen er en vannbasert, vegansk alkydmaling som inneholder råmaterialer fra vegetabilske oljer. Består av 92% naturlige råmaterialer (inkl. vann og stoffer fra fornybare råvarer). Marabu GREEN er bærekraftig produsert i Tyskland i en klimanøytral prosess. Perfekt til maling på lerret og hobbyprosjekter på en rekke overflater. Marabu tar ett steg videre inn i en miljøbevisst fremtid med denne grønne serien. GREEN står for innovasjon når det gjelder bevaring av ressurser, bærekraft, miljøvern og klimabeskyttelse med høyeste kvalitet og produksjonsstandard.

Enten det et hobby- eller kunstprosjekt, er Marabu GREEN et alternativ som gjør alt mulig. Den matte malingen med en kremaktig konsistens kan påføres med pensel eller malerull. Alle farger kan selvfølgelig blandes til akkurat den fargen du ønsker. De er lysekte, værbestandig og kan påføres de fleste underlag som papir, papp, lerret, tre, MDF, stein o.l

 • Vannbasert alkydmaling
 • Klimanøytral
 • Av 92% naturlige råmaterialer
 • Vegetabilske, oljebaserte råmaterialer
 • Vegansk
 • Produsert i Tyskland
 • Blandbare farger
 • Matt, kremaktig konsistens
 • Lysekte
 • Resirkulerbar emballasje
 • Av 50% fornybare materialer

 

Hva er en alkydfarge?
Marabu GREEN er en vannbasert alkydmaling. Alkyd maling krever vanligvis organiske løsemidler og er derfor langt fra miljøvennlig. Takket være vannbasert teknologi er denne malingsserien et miljøvennlig alternativ. Marabu GRØNN maling inneholder alkyd harpiks og vann som base. Alkyd harpiksen er laget av flerverdige alkoholer og naturlige, vegetabilske oljer. Derfor har Marabu GREEN en så høy andel av stoffer med naturlig opprinnelse som 92%.

Tubene
Det fokuseres også på materialbesparelser i tubeproduksjonen. De laminerte tubene er tynnere enn andre tuber, noe som betyr at man reduserer materialbruken med opptil 30 %. Det betyr at man lettere kan få ut absolutt all maling av tuben, noe som reduserer produktavfallet betraktelig. I tillegg er tuben fremstilt av 50 % fornybare råvarer. Tuben er laget av monomaterialet HDPE (bortsett fra lokket), som gjør at den er fullstendig resirkulerbar.

Emballasje
Så klart er det innholdet som teller, men emballasjen er også viktig. Ingrediensene i ytterpakningene er også nøye utvalgt. Emballasjen til GREEN settene inneholder 95 % resirkulerte materialer. De er også så nøytrale at de kan males og dekoreres på. Både sett og pakning til tuber er resirkulerbare.

SETT

LIM

Kremfarget, vannbasert universallim. Passer til materialer som papir, papp, kork, filt, polystyren og mer.

PENSELSETT

Allsidig syntetisk bust som passer til akrylmaling, alkydmaling, tekstilmaling og akvarellfarger. Skaftet er laget av ubehandlet FSC-sertifisert tre.

PAPIR

White: 100% resirkulert og bærekraftig produsert papir (klorfri bleking, damp generert ved bruk av biomasse). Biologisk nedbrytbar, resirkulerbar og FSCTM-sertifisert.

Nature: Minimum 40% resirkulert innhold. Inneholder rester av økologiske produkter (biprodukter fra landbruk og matproduksjon, mais, sitrusfrukter, druer, kiwi og mandler). Biologisk nedbrytbar, resirkulerbar og FSCTM-sertifisert. Bærekraftig produsert papir.

 

Publisert i: