Hand Lettering

Kurskveld hos Global Hobby og Kunst

, ,

Hand Lettering

“Hand Lettering” eller “Brush Lettering” som det også blir kalt, er populært for tiden og stadig flere får øynene opp for dette. Vi har produktene som skal til, og ønsket å lære mer om disse. Derfor inviterte vi våre kunder til kurskveld med Bas Vlam. Bas er utdannet kalligrafist og lever av dette. I tillegg bruker han mange av våre produkter i sine arbeider.

Hva er “Hand Lettering”? Hvis vi oversetter ordrett får vi “bokstavtegning”, og ser man på bildene så er jo dette en ganske god beskrivelse. Samtidig er det skriving vi holder på med og det skal være fart og flyt når man lager bokstavene, ellers får man ikke til kalligrafi. Penseltuppen føres slik at strekene blir tynne oppover og tykke nedover. Man kan jobbe lenge med bokstavene i etterkant, vått eller tørt. Det kommer helt an på hvilke effekter man ønsker å oppnå. De forskjellige produktene har ulike egenskaper som gjør det ekstra spennende å bruke dem sammen.

 

 

 

IMG_0678

Koi Brush Pen

Vi startet kurset med Koi Brush Pen. Dette er en vannbasert tusj med penseltupp. Fargene er transparente slik at de kan legges lag på lag for å oppnå mørkere nyanser eller for blande farger. Når man tegner oppå hverandre slik blir penseltuppen “skitten”, og Bas viste oss hvor stilig det er å skrive med en “skitten” penseltupp. Bare se bildet til høyre. Etterhvert som man skriver avtar fargen tilbake til tusjens opprinnelige farge, og tuppen er igjen helt ren. Ønsker du ikke denne effekten så er det bare å rable litt med tusjen, så er den ren og pen til neste gang du skal bruke den.

Tegner med "skitten" Koi Brush Pen
Tegner med “skitten” Koi Brush Pen

IMG_0692

Ecoline Brush Pen

Neste produkt er Ecoline Brush Pen. Dette er også vannbaserte tusj, men med en litt bredere penseltupp. Bas viste oss hvordan tusjen kan kombineres med flytende Ecoline på glass. Til dette brukte vi palett med noen dråper av fargene man ønsket å kombinere. Dypp aldri tusjen rett i glasset, for da blir den flytende fargen skitten og kan ikke rengjøres. Ecoline er så drøy at man kun trenger noen dråper av hver farge, som du ser på bildet til høyre.

Ecoline tørker ikke vannfast og når vi brukte den i kombinasjon med Koi Brush Pen så trakk den seg innover og utover – dette ble til et fint mønster i bokstavene våres.

Til å lage bakgrunn brukte vi Amsterdam Ink. Blekket er akrylbasert og har en pipette i lokket slik at det er enkelt å dosere. Vi blandet blekk og vann i en pumpflaske og sprayet arket. På bildet til høyre er det skrevet på våt bakgrunn “magisk”.

file1

IMG_0691

Koi Waterbrush

Til slutt brukte vi Koi Waterbrush. Dette er en rund og myk nylonpensel med vannbeholder som man klemmer på for å tilføre vann. Penselen brukte vi sammen med Ecoline og Koi Brush Pen. Mye eller lite vann? Her er det bare å prøve seg fram. På samme måte som med Koi Brush Pen, ble tuppen “skitten” og vi brukte dette til vår fordel ved at bokstavene våre fikk glidende fargeoverganger.

Takk til alle som som deltok på kurset og takk til Bas Vlam som lærte oss alt. Hand Lettering er gøy!

Her kan du besøke Bas Vlam sin hjemmeside http://www.kalligraf.no/ og du kan se hans arbeider på Instagram https://www.instagram.com/kalligrafbasvlam/

Under ser du produktene som ble brukt på kurset:

 

kurs_lettering_2_353x300

Ecoline Brush Pen og Ecoline på glass

Amsterdam Ink 30ml

Dersom du er registrert kunde og mangler passord kan du få dette ved å gå hit: https://www.globalhobby.no/min-konto/glemt-passord/