Aktuelt

Batikk

Batikk og håndfarge

Marabu Easy Color

  • Enkel batikk- og håndfarge uten kjemikalier
  • Blir ikke vaskeekte, men kan håndvaskes etterpå
  • Også til farging av silke og japanpapir

Lettbatikk for skole og hobbybruk. Lag matchende farge og mønstre på interiørartikler, gavepapir og klær. Egnet til håndfarging av de fleste tekstiler som bomull, lin, viskose, silke og vevde stoffer med maks 20% syntetiske fibre, også japanpapir. Brukes til de fleste batikk-teknikker uten tilsetning av kjemikalier.

En pakke inneholder farge til intens farging av 150 g tørt tøy, eller 300 g tøy for pastellnyanser. I tillegg trenger man fiksermiddel og salt i fargebadet. Til farging av silke trengs også eddik.

Fargene har meget god lysekthet, men er ikke kokeekte og bør håndvaskes ved 30°C etterpå med tilsetning av fiksermiddel for å bedre fargeektheten. En pakke rekker til 600 g tørt tøy. Vær obs på at stoffets opprinnelige farge blir «blandet» med fargen man velger i fargebadet. Best resultat oppnås på hvitt tøy, eller en lysere nyanse av tekstilfargen. Det er ikke mulig å farge til en lysere nyanse enn den opprinnelige.

Fremgangsmåte:   
Kok opp 5 liter vann (til 150 g stoff) eller 7 liter vann (til 300 g stoff), ta kjelen av komfyren, hell over i en plastbalje eller et rustfritt kar. Løs opp en spiseskje salt per liter vann. Innholdet i Easy Color pakken røres ut til det er helt oppløst. Tilsett 1 pakke fikseringsmiddel for at fargen skal bli klarere og holde lenger.

Knyt stoffet med garn på ønsket måte. Fukt stoffet med lunkent vann, klem ut vannet. Vent til fargebadet har avkjølt seg til ca 40-50 grader før du legger stoffet i. La det ligge i 20 minutter, mest mulig under vann, og sørg for at det er i kontinuerlig bevegelse. Etter innfarging skylles stoffet i kald vann til all fargen er ute og vannet er klart.

Se blogginnlegg med Marabu Easy Color

Marabu Fashion Spray

  • Tekstilfarge på pumpeflaske uten drivgass
  • 22 vannbaserte, luktfrie, lysekte og sterke farger
  • Stoffet beholder samme mykhet
  • For lyse tekstiler, maks 20% syntetisk
  • Tåler maskinvask opptil 40°C etter fiksering

Ha det gøy og med farger! Dekorer på klær, stoffsko og vesker eller forny hjemmet ditt med egendekorerte duker, puter og gardiner! Finn din favorittsjablong og varier med mange farger eller spray flere farger sammen på frihånd! Ypperlig å kombinere med Fashion Liner og sjablonger! Rene, sterke farger som ikke falmer. Miljøvennlig pumpeflaske uten drivgass. Stoffet forblir like mykt etter dekorering, og tåler maskinvask på 40°C etter fiksering. Fiksering kan gjøres i forvarmet ovn på 150°C i 8 min., eller med strykejern innstilt på bomull i 3 min. med et tøystykke i mellom. Nye plagg må vaskes før dekorering. Plaggene bør vaskes og strykes på vrangen.

Se blogginnlegg med Marabu Fashion Spray

For best resultat, vask, tørk og stryk tekstilene før du starter.

Til knyttingen eller brettingen kan man bruke gummistrikk eller hyssing. Hvordan man bretter eller knytter vil avgjøre hvilket mønster man får.

Plasser på et stort tildekket område eller i en pappeske før du sprayer.  Dess mer farge du sprayer på, dess sterkere vil fargen bli.  Fjern strikken eller strikkene når du er ferdig og brett ut tekstilen og la tørke.

For å fiksering, plasser i en forvarmet stekeovn i 8 min på 150 °C eller stryk med strykejern på innstillingen for bomull i 3 minutter per 30 x 30cm. Tekstilen tåler da å bli vasket på  40 °C i vaskemaskin.

Talens Art Creation Tie Dye

Talens Art Creation Textile Silk er en vannbasert farge som er ideell til batikk på lyse stoffer. Begynn med å vri og knyte forhåndsvaskede plagg med strikk, klyper eller hyssing. Rist batikkfargen godt og påfør direkte. For sterkere farger påfør mer og la det trekke inn lenger. Fiksering bevarer fargen og gjøres med strykejern etter at stoffet er tørket helt. Ønsker du svakere farger, skyll stoffet før du lar det tørke. Legg bakepapir over og stryk i 5 minutter på innstilling for bomull/silke.

Publisert i: